Copy
View this email in your browser
Januari 2020
De voorbereidingen van de F1 Heineken Dutch Grand Prix in Zandvoort zijn in volle gang. Met deze maandelijkse nieuwsbrief houden we u vanuit de gemeente Zandvoort graag op de hoogte van de ontwikkelingen rondom dit evenement. De organisatie van het evenement is in handen van Dutch Grand Prix Race B.V. (DGP). De gemeente vervult met name een toetsende en faciliterende rol bij dit evenement.

In deze nieuwsbrief

Vergunningaanvraag side events ingediend

Gielissen, de organisator van de ‘side events’ van de Formule 1, heeft op donderdag 16 januari bij de gemeente Zandvoort de aanvraag voor de evenementenvergunning ingediend. In december is de titel van het side-events programma bekend gemaakt; ‘Zandvoort beyond’. Onderdeel van de aanvraag is een projectplan, overzichtstekeningen en een veiligheidsplan.
 
Zodra de aanvraag ontvankelijk is, zullen de hulpdiensten om advies worden gevraagd. Na advisering zal de gemeente het besluit op de vergunningsaanvraag nemen. In de hierop volgende periode van 6 weken is er gelegenheid voor belanghebbenden om bezwaar en beroep aan te tekenen. Na de vergunningverlening worden ondernemers en omwonenden uiteraard geïnformeerd en - in lijn met de gang die al vanaf 2 september is ingezet - verder betrokken bij de uitvoering van het programma van het Zandvoort Beyond evenement. Dit 35-dagen programma zal gepubliceerd worden op zandvoortbeyond.nl.

Termijn inzage aanvragen DGP vergunningen gesloten

DGP, de organisator van de Formule 1 heeft in december de evenementenvergunningen aangevraagd die nodig zijn voor de F1 Heineken Dutch Grand Prix. De aanvragen, inclusief de bijlagen zoals het mobiliteitsplan waren tot en met 17 januari in te zien. Betrokkenen zijn in de gelegenheid gesteld om tot die tijd mee te kijken en een reactie te geven. In totaal zijn er 20 reacties binnengekomen; vooral van ondernemers. Het waren in het bijzonder de tekeningen die ten grondslag liggen aan het mobiliteitsplan die enige onrust veroorzaakten bij paviljoenhouders, standhouders en strandhuiseigenaren. Na overleg met de gemeente en DGP zijn misverstanden weggenomen en knelpunten opgelost.
 
Op dit moment werkt het team Vergunningen hard aan het verwerken van alle reacties en het schrijven van een motivering. Als alles voorspoedig verloopt is de verwachting dat burgemeester Moolenburgh eind januari de vergunning kan verlenen.

DGP zoekt laatste vrijwilligers

Elk evenement leunt erop: vrijwilligers. De werving ervan door EventMakers namens de Dutch Grand Prix gaat gelukkig voorspoedig. Inmiddels hebben er zich 1400 mensen aangemeld uit het hele land; van 16 tot 80 (!) jaar. Ook de nodige kennismakingsgesprekken zijn al gevoerd.
 
Een kandidaat vrijwilliger schreef: ‘Al jaren kijken mijn familie en ik al naar de Formule 1 races en zo ben ik er zelf ook al naar enkele geweest. ...Toen ik dit zag dacht ik gelijk hier wil ik aan mee helpen.’ ✭✭✭✭✭
 
Dus heb jij zin en of ken je iemand om tijdens het raceweekend van 1 t/m 3 mei een steentje bij te dragen aan de organisatie van de Dutch Grand Prix? Meld je dan hier aan. Of stuur een mail met je vraag naar team@eventmakers.nl. De organisatie van de Dutch Grand Prix garandeert je een geweldige ervaring, tijd om te genieten van de sfeer op het circuit, een mooi kledingpakket in stijl van het evenement en goed georganiseerde bijeenkomsten met jouw collega vrijwilligers.
 
Functies die nog openstaan zijn ‘ticketing en accreditatie’ (toegangscontrole en oplossen van problemen) en bezoekersservices (enthousiasmeren van bezoekers en verstrekken van informatie).

Veiligheid: in samenwerking

Het team Veiligheid is na de planfase nu druk bezig met de uitvoering. Concreet gaat het over het maken van operationele afspraken over een breed aantal terreinen tijdens het evenement en in geval van een incident of crisis. Het aantal partners strekt zich uit van de Veiligheidsregio, politie, gemeenten in de regio, Spaarnelanden, PWN Waterleidingbedrijf, de reddingsbrigade, kustwacht, Liander, ...noem maar op.
 
Als je als partner behoefte hebben aan informatie, afstemming en zijn we nog niet in contact, stuur een mail aan formule1@zandvoort.nl.
 

Info avond Zandvoort: trots, veel vragen en mensen

Trots, veel vragen en vooral veel mensen. Dat is in een notendop hoe de tweede Formule 1 informatieavond voor bewoners en ondernemers van Zandvoort was te typeren. De avond werd op 13 januari georganiseerd door de gemeente samen met DGP. De opkomst was enorm groot. Ruim 220 geïnteresseerden bezochten de avond in de Blauwe Tram. 

De directeur van DGP, Robert van Overdijk, gaf in zijn presentatie de laatste stand van de verbouwing van het circuit. Rob Langenberg van DGP-organisatie lichtte het mobiliteitsplan toe en kon veel aanwezigen geruststellen. "Gedurende het F1 weekend blijft Zandvoort bereikbaar voor bewoners en ondernemers!" Door in zijn presentatie al direct antwoord te geven op de 6 meest gestelde vragen werd veel duidelijk. De mensen in de zaal konden met vervolgvragen nog meer de diepte in.

De meeste vragen gingen over bereikbaarheid, parkeren en de doorlaat van bewoners, gasten, hulpverleners, leveranciers en medewerkers. Ook de maatregelen gericht op eigenwijs (parkerende) automobilisten kwamen aan de orde. Na afloop van de presentaties werd de wethouder bevraagd door de aanwezige media, zoals de NOS en BNR. Luister voor een mooi verslag van de avond naar https://www.bnr.nl/sport/10399839/f1-trots-overstijgt-zorgen-om-bereikbaarheid-in-zandvoort

Hoe nu verder? Begin februari organiseert de gemeente samen met DGP een inloopavond voor alle ondernemers in Zandvoort om overgebleven vragen te beantwoorden. Zodra de plannen rond het systeem van doorlaatbewijzen en verkeersafsluitingen klaar zijn, worden de bewoners hierover geïnformeerd.

Team Mobiliteit: 3 prio’s

Het team Mobiliteit is op dit moment gefocust op een drietal onderwerpen. Als eerste de praktische invulling van het mobiliteitsplan. Een erg dynamisch proces waarvoor geldt: ‘the devil is in the detail’. De binnengekregen reacties op de ter inzage gelegde aanvragen voor de vergunningen helpen om die in beeld te krijgen. Ook de informatieavonden in Zandvoort en Bloemendaal waren een bron van informatie en scherper verkregen inzichten.

Daarnaast schrijft het team hard aan aan de verkeersbesluiten. Deze worden 18 februari gepubliceerd in de Staatscourant. En tot slot: ook de ‘veel gestelde vragen’ op Zandvoort.nl zijn geactualiseerd. Op basis van het mobiliteitsplan, maar ook dankzij de reacties op de aanvragen van de vergunningen. De kunst daarbij blijft om zoveel, zo vroeg en gedetailleerd mogelijk duidelijk te krijgen. Ook de ‘veel gestelde vragen’ op de andere onderwerpen worden geactualiseerd.

DGP: The Ultimate Race Festival

Met minder dan 100 dagen te gaan tot de terugkeer van de F1 Heineken Dutch Grand Prix (1-3 mei 2020) ligt de verbouwing van het circuit op schema. Daarnaast worden ook belangrijke stappen gezet op het gebied van entertainment, partnerships en promotie. Dit alles om de belofte: The Ultimate Race Festival waar te maken. Dat werd op 17 januari 2020 bekendgemaakt aan de wederom in grote getale aanwezige media tijdens een bijeenkomst op het circuit. In het persbericht en op de website staat veel meer informatie.

Wist u dat...?

 • Het Scheivlak is een van de bochten die al sinds 1948 deel uit maakt van de layout van Circuit Zandvoort.
   
 • Het Scheivlak blijft als bocht ongewijzigd en dat zal veel rijders verheugen. Immers is de bocht een van de snelste bochten op het circuit, terwijl de glooiende vorm het nodige lef vergt.
   
 • Door de aanpassing bij de Hugenholtzbocht is de verwachting dat de coureurs met een nog hogere snelheid richting het Scheivlak gaan, omdat zij met een “betere exit-snelheid” bij de Hugenholtzbocht kunnen wegrijden.
   
 • De grindbak in het Scheivlak blijft. Dat betekent dat elk foutje op dit uitdagende deel van het circuittraject nog steeds hard afgestraft zal worden. Voor coureurs maakt dit de bocht alleen nog maar spannender: echt racen op de grens.
   
 • Langs het circuit zal bijna 4 kilometer aan nieuw FIA hekwerk geplaatst worden. Hiermee kan Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix op een veilige wijze verreden voor zowel coureurs als publiek.

Meer informatie?


Op de website van gemeente Zandvoort staan veelgestelde vragen en antwoorden. Als uw vraag er niet bij staat, maar wel gerelateerd is aan de Formule 1, stuur dan een mail naar het projectteam via formule1@zandvoort.nl.

Door op de button hieronder te klikken wordt u direct doorgestuurd naar de gemeentelijke webpagina met veelgestelde vragen en antwoorden.
 
Veelgestelde vragen
Ook kunt u ons volgen op sociale media. Klik hieronder op de symbolen om de sociale media pagina's van gemeente Zandvoort te bekijken.
Website gemeente Zandvoort
Email projectteam Formule 1
Facebook gemeente Zandvoort
Instagram gemeente Zandvoort
Twitter gemeente Zandvoort
Copyright © 2019 Gemeente Zandvoort, All rights reserved.

Ons e-mailadres is:
formule1@zandvoort.nl

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences, subscribe or unsubscribe from this list.