Copy
Proost op de zomer!
Programma najaar 2019
View this email in your browser
- de verdieping op links
Zomerborrel
Vrijdag 19 juli 2019
Wij vieren graag met jullie de zomer!

Dit jaar staat voor Hellingproef in het teken van het ‘programmeren’ van een progressieve technologie-agenda. Met nog een half jaar aan evenementen te gaan, horen wij graag jouw ideeën en suggesties over dit thema onder het genot van een zomers drankje. Kunnen alleen toekomstige technologische wonderen ons redden uit de klimaatcrisis? Moet Nederland een ‘nieuwe balans’ zoeken in de relatie met China? En is technologie de oplossing voor personeelstekort in de zorg?

Maar ook als je gewoon gezellig wilt (bij)kletsen over politiek of iets anders, of Hellingproef wilt leren kennen, ben je van harte welkom. Wij hopen jullie allemaal te zien op vrijdag 19 juli vanaf 17:30 uur in Café Lebowksi in Utrecht. Aanmelden is niet nodig. Tot dan!

Wanneer: vrijdag 19 juli 2019, 17.30 uur
Locatie: Café Lebowksi, Domplein 17, Utrecht

Problem solving training bij McKinsey 
12 september 2019

Op donderdag 12 september vindt er een bijzonder evenement plaats. Samen met jonge leden van de PvdA, D66, CDA en VVD zullen we een training volgen bij consultancybureau McKinsey in Amsterdam. Ben je benieuwd naar het werk van de McKinsey-consultants en wil je meer weten over de maatschappelijke vraagstukken waar zij mee te maken krijgen? Meld je dan aan

Vanaf 16:00 uur gaan we aan de slag met een interactief programma. Na de ontvangst zullen we meer te horen krijgen over het werk van McKinsey in de publieke sector, waarna we een problem solving training zullen volgen gebaseerd op een case uit het publieke domein. Een afsluitende borrel om verder met elkaar in gesprek te gaan zal uiteraard niet ontbreken. Het programma zal tussen 20:00 - 20:30 uur afgelopen zijn. 

Deze bijeenkomst is bedoeld voor starters en young professionals die tussen de drie en acht jaar werkervaring hebben. 

Wanneer: 12 september 2019, 16.00 uur
Locatie: McKinsey, Amstel 344, Amsterdam
Aanmelden: mail naar hellingproef@groenlinks.nl. Let op: er is een beperkt aantal plekken, dus wees er snel bij. 
Masterclasses Gedachtegoed GroenLinks
2 oktober t/m 27 november 2019

Hellingproef en het wetenschappelijk bureau organiseren dit najaar een reeks masterclasses over het gedachtegoed van GroenLinks. Dit jaar viert GroenLinks haar dertigste verjaardag. Hoog tijd om stil te staan bij de vraag wat de partij zo bijzonder maakt. Hoe onderscheidt ons gedachtegoed zich van andere politieke stromingen? Wat is er ‘groen’ en wat is er ‘links’ aan de partij? Hoe heeft het gedachtegoed zich ontwikkeld en hoe kijken we naar de toekomst? Samen met ervaren politici, actieve bestuurders en betrokken denkers gaan we in gesprek over wat groene en linkse politiek eigenlijk onderscheidt. 

Heb je je net aangesloten bij GroenLinks en wil je het gedachtegoed leren kennen of ben je al langer lid maar op zoek naar verdieping? Meld je dan nu aan. 

Wanneer: elke twee weken op woensdag in oktober en november
Locatie: Instituut Cervantes, Domplein 3, Utrecht
Kosten: €44,95 / €34,95 (hele reeks) of €10 / €7,50 (losse avond)
Aanmelden: via de website van het wetenschappelijk bureau

Save the date: symposium 2019
Symposium 2 november 2019

Zet 2 november alvast in je agenda! Op deze dag organiseert de Hellingproef in samenwerking met Jong WBS (jong wetenschappelijk bureau PvdA) en Route66 (ontwikkelprogramma D66) een symposium. De volgende stelling staat hierbij centraal: is een politiek die zich richt op economische groei nog wel verenigbaar met duurzaam leven op aarde? 

Aan de hand van workshops met wetenschappers die de huidige stand van zaken op dit gebied uiteenzetten en in gezelschap van politici van verschillende partijen gaan we deze vraag uitpluizen en kom je er wellicht achter of je schaart bij de ecomodernisten of toch meer van de oudere ecologische stempel bent.

Locatie en programma volgen nog. Houd onze kanalen dus in de gaten!

Wanneer: 2 november 2019
Twitter Hellingproef
Facebook Hellingproef
Website Hellingproef
Email
Copyright © 

Ons e-mailadres is:
hellingproef@groenlinks.nl

Aanpassen of je dit bericht wil ontvangen of niet?
Pas je voorkeuren aan of meld je af van deze nieuwsbrief.
 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Hellingproef · Oudegracht 312 · Utrecht, Utrecht 3511 PK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp