Copy
Sidste nyt fra FSTA, Forum for Sygehus Teknik og Arkitektur
Ser denne email underlig ud?
Se den i en internet browser

Forum for sygehus teknik og arkitektur

Deltag i FSTA temadag om BIM
og data management

Onsdag den 31. januar 2018 holder FSTA en temadag om BIM og data management. Det finder sted i HUSET Middelfart fra kl. 9.30-15.00. 

"Vi planlægger og bygger på grundlag af BIM og data management, men drifter vi også hospitalerne med samme udgangspunkt? Det sætter vi fokus på med en temadag for alle, der har interesse heri," siger Kaj Hyldgaard, formand i FSTA's bestyrelse. 

Foruden netværk og erfaringsudveksling byder dagen på fem faglige oplæg, netværk og erfaringsudveksling. 

Se programmet

Det koster 1.200 kr. + moms at deltage i temadagen, og du kan tilmelde dig her ved at udfylde formularen. Tilmeldingsfristen er den 26. januar. 

FSTA søsætter to nye fagnetværk i 2018

Der er fuld gang i FSTA's tre fagnetværk om ventilation, medicinske gasser og el-installationer på sygehusene. 

I 2018 igangsættes to nye fagnetværk med fokus på henholdsvis forsyningssikkerhed og commissioning. 
 

Forsyningssikkerhed på hospitalerne

Bestyrelsessuppleant Steffen Carl Jacobsen, der til daglig er teknisk chef på Aalborg Universitetshospital, bliver tovholder på fagnetværket om forsyningssikkerhed på hospitalerne. 

"Idéen til dette fagnetværk udspringer af mit foredrag på dette års FSTA konference om, hvordan Uptime Institute's Tier standarder kan bruges til at forbedre de kritiske forsyninger på hospitalerne," siger Steffen Carl Jacobsen. 

Det nye fagnetværk sætter fokus på, hvordan vi sikrer en høj forsyningssikkerhed på hospitalerne, når det gælder alt fra medicinsk trykluft til strøm. 

Fagnetværket er åbent for alle FSTA-medlemmer og er særligt relevant for entreprenører, rådgivere og bygherrer. 

Er du medlem af FSTA, og er du interesseret i at være en del af dette fagnetværk, skal du senest den 15. januar 2018 give besked til Steffen Carl Jacobsen, der herefter vil indkalde til det første møde. 
 

Commissioning i sygehusbyggeri

Der tales og skrives meget om commissioning i sygehusbyggeri - både i forhold til igangværende og kommende byggeprojekter.

Der er meninger om for meget commissioning i sygehusbyggeri - "det koster jo på den korte bane". Samtidig er der meninger om for lidt commissioning i sygehusbyggeri - "det koster jo på den lange bane". 

Nogle mener, at gældende DS 3090 skal følges slavisk fra sygehusbyggeriets ideoplæg til fem års gennemgang. Nogle mener, at commissioning skal tilpasses mere pragmatisk til vilkårene for det aktuelle sygehusbyggeri. Og hvordan er det lige med DGNB-certificering - har vi glemt, at commissioning-processen også indgår her?

Der er mange holdninger og tilgange til commissioning i sygehusbyggeri. Derfor etablerer FSTA et nyt fagnetværk, hvor formålet er erfaringsudveksling mellem bygherre, commissioning-ledelsen og commissioning-deltageren med fokus på driftsoptimering, et velfungerende sygehusbyggeri og udvikling af en kompetent driftsorganisation. 

Fagnetværket er åbent for alle FSTA-medlemmer og er særligt relevant for entreprenører, rådgivere og bygherrer. 

Det første møde i fagnetværket forventes gennemført mandag den 5. marts 2018 som et fyraftensmøde i lokaler ved sygehusbyggeprojektet Nyt Odense Universitetshospital (Nyt OUH), så sæt allerede nu kryds i kalenderen. Dagsorden vil blive oploadet senere på FSTA’s hjemmeside. 

Kunne du tænke dig at være en del af dette fagnetværk? Kontakt bestyrelsesmedlem Claus Niehburg Bernthsen, der bliver tovholder på fagnetværket om commissioning i sygehusbyggeri. Til daglig er han byggeteknisk chef på Næstved, Slagelse og Roskilde sygehuse og arbejder med commissioning i Kvalitetsfondsbyggeri Køge. 
 

FSTA ønsker god jul og godt nytår

Året lakker mod enden, og derfor vil FSTA’s bestyrelse gerne benytte lejligheden til at sige tak til alle vores engagerede medlemmer, der bidrager til den fortsatte udvikling af vores faglige forum, hvor vi sammen arbejder på at løfte hospitalernes tekniske drift og arkitektoniske udformning til et endnu højere niveau.
 
I FSTA’s bestyrelse er vi sikre på, at 2018 bliver et fantastisk år med temadag, eksisterende og nye fagnetværksgrupper, Årskonference på Hotel Nyborg Strand og vidensdeling på tværs af faggrupper.
 
Vi ønsker alle en rigtig glædelig jul samt et godt og lykkebringende nytår.
Kommende FSTA-netværksmøder:
 • Fagnetværket om medicinske gasser mødes for sjette gang den 
  15. januar 2018.

   
 • Fagnetværket om el-installationer mødes for syvende gang den
  17. januar 2018. 

   
 • Fagnetværket om ventilation mødes for femte gang den
  15. marts 2018. 
Læs mere om fagnetværkene, hvor du også kan finde referater og materialer. Kontakt Thorkil Vandborg, hvis du ønsker at være med i et fagnetværk.
Copyright © 2017 FSTA, All rights reserved.

 
Email Marketing Powered by Mailchimp