Copy
Abuco Newsletter Spring 2020 | View in browser
In 2020 lijkt de wereld er toch wel behoorlijk anders uit te zien door het coronavirus. Ook Abuco heeft er natuurlijk mee te maken en heeft de nodige maatregelen moeten nemen om op een verantwoorde manier toch door te kunnen produceren. En tot op heden lukt dat toch best goed. We zullen er alles aan doen om de projecten conform de gemaakte afspraken t.a.v. kwaliteit en levertijd af te leveren.

Voor Abuco was 2019 een goed jaar waarin we mooie projecten hebben mogen uitvoeren voor zeer gewaardeerde opdrachtgevers uit binnen- en buitenland, waar we best trots op zijn. Vandaar weer deze Newsletter waarbij we weer een greep uit onze nieuwtjes en afgeleverde projecten willen delen. Het is wel jammer dat we van veel projecten niets mogen laten zien in onze Newsletter of op de sociale media, dit in het kader van geheimhouding, deze afspraken moeten wij dus respecteren.

Als laatste willen wij iedereen heel veel sterkte wensen, in deze voor velen zeer moeilijke tijd!
Jack Wagenaar & het Abuco Team

Hangstangen voor spoorbrug

Hollandia Infra deed onlangs een beroep op ABUCO om, volgens de specificatie NEN-EN 1090-2 executieklasse 4, 22 hangstangen in verschillende lengtes te fabriceren. Deze waren nodig voor het ophangen van een nieuwe spoorbrug in het zogeheten Theemswegtracé in het Rotterdamse havengebied. Een brug met een gewicht van 4 miljoen kilogram. ABUCO is één van de weinige bedrijven in Nederland die voor het uitvoeren van dit speciale laswerk is gecertificeerd.

Tankconstructie voor Seafox 1

Recentelijk heeft ABUCO een bijzondere klus geklaard aan boord van het hefplatform Seafox 1. Het betrof de vervanging van een vuilwatertank, bestaande uit een complexe plaatstaalconstructie met meerdere aansluitingen. Deze 2 meter lange en 1,50 meter brede tank, uit 1980, is eerst losgemaakt en naar de vestiging van ABUCO in Middenmeer overgebracht. Daar is de tank opgemeten en volledig op tekening gezet. Aan de hand van het 3D-tekeningenpakket is vervolgens een nieuwe tank gebouwd en na de oplevering weer aan boord van de Seafox 1 geïnstalleerd.

Wire Tensioners voor Royal IHC

Ons bedrijf wordt door Royal IHC regelmatig ingeschakeld voor de fabricage van speciale componenten voor de grootste baggerschepen ter wereld die door deze bekende Nederlandse werf worden gebouwd. Deze keer kreeg ABUCO opdracht om vier wire tensioners te leveren voor een grote snijkopzuiger die IHC momenteel bouwt. Elke wire tensioner had een gewicht van 14 ton. Eerder waren ook al wire tensioners en 250 fender pockets geleverd aan IHC.

Kraanreparatie op locatie in Zaandam

In opdracht van kranenfabrikant Kenz Figee heeft ABUCO een complexe reparatie uitgevoerd aan de bovenarm van een zogeheten Lemniscaat kraan. Op locatie in Zaandam zijn diverse delen van deze havenkraan vervangen, waaronder een knooppunt in de bovenarm. Voor dit project is veel mobiel las- en kotterwerk verricht en zijn diverse verstevigingsplaten aangebracht. Het werk is door diverse specialisten van ons bedrijf in de periode november 2019 tot en met februari 2020 uitgevoerd.

Weer aan de slag voor Ampelmann

Eind vorig jaar heeft Ampelmann opnieuw de productie van onderdelen voor twee L-type walk-to-work (W2W) systemen bij ABUCO uitbesteed. De oplevering van de onderdelen heeft in januari van dit jaar plaatsgevonden. Ampelmann is marktleider op het gebied van de fabricage van deininggecompenseerde gangwaysystemen, zogeheten walk-to-work (W2W) systemen.

Stempelschotten voor Jos Blom

Een klant die regelmatig speciaal ontwerp- en constructiewerk bij ons uitbesteedt, is het bekende bedrijf Jos Blom Kraanverhuur uit Alkmaar. Deze keer betrof het de fabricage van acht stempelschotten voor twee mobiele kranen. Hiervoor is een speciaal lasproces toegepast. Dit omvat onder poeder (OP) lassen, waarvoor ABUCO eveneens is gecertificeerd. Eerder zijn aan dit bedrijf ook al twee stalen transportframes geleverd voor het transport en de opslag van contragewichten van mobiele kranen.

Constructies voor aanbrengen anodes

De stalen onderdelen van door Eager.one voor Van Oord Offshore Wind ontworpen en gebouwde zogeheten Anode Cage Installation Aid zijn door ons bedrijf in Middenmeer gefabriceerd. Met deze tool is het mogelijk om met een drijvend installatieschip Anode Cages onder water aan te brengen op windturbinefundaties, in vaktermen monopiles genoemd.

Speciale reparatieklus offshore

Begin dit jaar is door ons bedrijf weer een bijzondere reparatieopdracht offshore uitgevoerd. Deze keer betrof het de vervanging van een knooppunt van een offshorekraan op een gasproductieplatform in de Nederlandse sector van de Noordzee. Het kostte enkele dagen om het te vervangen deel te verwijderen en naar Middenmeer te transporteren. Daar werd het kraandeel precies nagemaakt om het vervolgens in enkele dagen tijd weer offshore te installeren. Dit tot grote tevredenheid van de desbetreffende operator.
Copyright © 2020 Abuco B.V., All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp