Copy
Se mailen i din browser


Nyhedsbrev nr. 28 - juni 2018
DEFACTUM - Social, sundhed og arbejdsmarked

Fotograf
Det betaler sig at spørge
Sene afbud og udeblivelser i psykiatrien koster Region Midtjylland dyrt. Ved at spørge patienterne, hvornår de gerne vil møde op, har lægesekretær og forbedringsvejleder Gitte Kunnerup Madsen fået antallet af udeblivelser til at falde. Læs mere.
Privat- og friskoler er ikke gode til ADHD
Børn med handicap har gode rammer i de danske privat- og friskoler, men når det kommer til den udadreagerende adfærd, som kan følge med en ADHD-diagnose, må folkeskolen tage det største ansvar. Læs mere.
Antibakteriel tråd forebygger muligvis infektion
Sårinfektion er naturligvis noget, man ønsker at undgå – og her kan det måske være en fordel at bruge antibakteriel tråd til at lukke sår efter et kirurgisk indgreb. Læs mere.
Antropolog får stipendium til forskning
Ph.d.-studerende Louise Sofia Madsen har modtaget 1.500.000 kr. til at forske i hvad der sker med funktionsevne og sociale relationer, når rehabilitering flytter ud i grønne omgivelser. Læs mere.
Frydlege letter hverdagen for flygtningebørn
Traumatiserede flygtningebørn i den tidlige skolealder bliver markant bedre til at håndtere svære følelser og udvikle sig alderssvarende, når de har været igennem 'Projekt Frydlege' i Viborg Kommune. Læs mere.
’En vej ind’ gavner kriminelle unge
En skræddersyet mentorindsats er noget af det, der har virket allerbedst for de kriminalitetstruede unge, som har deltaget i afprøvningen af metoden ’En vej ind’. Læs mere.
Fra forskningschef til forsker og brobygger
Efter mere end 24 år som leder fratræder Claus Vinther Nielsen sin stilling som forskningschef og forskningsleder i DEFACTUM for at hellige sig forskning og udvikling. Læs mere.
Ny behandling mod svær depression
rTMS som behandling til patienter med svær depression kræver ikke narkose og medfører ingen alvorlige bivirkninger – og så er den ovenikøbet billigere end nuværende behandling. Men der kan ikke påvises en varig og sikker effekt. Læs mere.
Arrangementer
11. nationale rehabiliteringskonference
I 2018 sætter vi fokus på rehabiliteringstænkningens aktuelle gennemslagskraft på socialområdet. Deltag i en livlig og engageret dag d. 31. oktober på Hotel Nyborg Strand. Læs mere her.
Nordic Conference in Work and Rehabilitation
Come join the Nordic Conference in Work and Rehabilitation in the hills of Holmenkollen in Oslo from the 1st to the 3rd of October 2018. Læs mere her.
Forbedringsvejlederuddannelse
Forbedringsvejlederuddannelsen udbydes til medarbejdere og ledere i Region Midtjylland. Der er i alt 7 undervisningsdage i forløbet. Læs mere her.
Projekter
Barometer for læger og sygeplejersker
DEFACTUM undersøger læger og sygeplejerskers holdning og adfærd i forhold til patientinddragelse og får derved indblik i vilkår, der har betydning for patientinddragelse i praksis. Læs mere her.
Seneste videnskabelige publikationer

“Understanding my ALS”. Experiences and reflections of persons with amyotrophic lateral sclerosis and relatives on participation in peer group rehabilitation. Læs her.

Læger og sygeplejerskers holdning til og arbejde med patientinddragelse. Læs her.

Cross-Cultural Adaptation, Reliability and Validity of the Danish Version of the Readiness for Return to Work Instrument. Læs her.

Du har tilmeldt dig nyhedsbrev fra DEFACTUM
Afmeld nyhedsbrev   Ret indstillinger 
 
Copyright © 2018
*|LIST:COMPANY|*