Copy
Activiteiten in het Park

Veluwse verhalen van vroeger en nu

Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft een rijke geschiedenis op gebied van natuur, architectuur en kunst. De verhalen van vroeger zijn nog goed zichtbaar in het landschap; let maar eens op de oude boerderijtjes en bijzondere gebouwen. Tijdens het evenement Sagen & Legenden neemt de verhalenverteller u mee terug in de tijd, naar het mysterieuze verleden en naar de vroegere bewoners van dit gebied. We verwelkomen u deze maand graag. En het mooie is, dat u tijdens een dagje Hoge Veluwe gegarandeerd ook eigen verhalen en blijvende herinneringen creëert!
PLAN UW BEZOEK AAN HET PARK

Blog van boswachter Henk Ruseler

"Het open landschap is ons Nationale Park wordt steeds groener. Half januari wandelde ik met vrienden over De Pollen. Een mooi voorbeeld van onze ‘Atlantische woestijn’ gelegen in het centrale deel van het Park. Wie al langer het Park bezoekt weet dat daar bijna twintig jaar geleden het bos werd gekapt. Over een oppervlakte van 60 hectare werd de bodem afgegraven en omgetoverd tot een dynamisch stuifzandlandschap, dat zichzelf minstens drie decennia in stand moest kunnen houden."
LEES VERDER

Snapshot als bron voor onderzoekers

De Universiteit Wageningen is betrokken bij het onderzoek van Snapshot Hoge Veluwe. Onderzoekers en studenten profiteren volop van de data afkomstig van onze 70 wildcamera's. Zo wordt er momenteel onderzoek gedaan naar de alertheid van edelherten. Herkent u een alert edelhert?
SNAPSHOT HOGE VELUWE

Koningswegen op de Veluwe

Koningswegen zijn als lange rechte wegen over de Veluwe aangelegd tussen 1675 en 1702 t.b.v. (Koning-)Stadhouder Willem III. Wat is van deze wegen nog terug te vinden op de huidige (Hoge) Veluwe? Lees het artikel of kom naar de lezing die dr. Peter Bijster op zondag 2 februari over dit onderwerp geeft.
LEES HET ARTIKEL OVER KONINGSWEGEN

Zeldzame vlinder: het gentiaanblauwtje

De Hoge Veluwe is een van de laatste gebieden in Nederland waar een mooie populatie gentiaanblauwtjes voorkomt. Deze vlinderpopulatie willen we graag in stand houden en laten groeien. Onze vrijwilligers, de Dennenscheerders, gaan daarom komende maand weer harken. Zo wordt de grond geschikt gemaakt voor de klokjesgentiaan; de bloem waarop het gentiaanblauwtje graag haar eitjes legt. De bloem dient tevens als voedsel voor de rupsen. Hoe meer klokjesgentianen we hebben, hoe makkelijker we de populatie gentiaanblauwtjes in stand houden.

Evenement: Sagen & Legenden

In het centrum van het Park vindt in de laatste week van februari het evenement Sagen & Legenden plaats. Luister naar oud-Veluwse verhalen rond het kampvuur of ga mee op een spannende speurtocht. De verhalen uit het verleden komen echt tot leven. Ontdek oude ambachten en geniet van lekkernijen zoals die vroeger bereid werden. En dat alles midden in de natuur!
SAGEN EN LEGENDEN

Uitgelicht

Actie: 30% korting met museumkaart


Tot en met maart krijgt u op vertoon van uw museumkaart 30% korting op de entree van het Park. Toegang tot het Kröller-Müller Museum is gratis met een museumkaart.

Tickets bestellen
 

Zakelijke bijeenkomst


Ook voor een vergadering, brainstormsessie of presentatie kunt op De Hoge Veluwe terecht. Boek een of meerdere moderne zalen voor een succesvolle dag midden in de natuur.

Groepen en zakelijk
 

Als Beschermer heel 2020 toegang met uw jaarkaart


Draag bij aan het behoud van het Park en word Beschermer. Met uw jaarkaart heeft u bovendien heel 2020 gratis toegang. U heeft uw bijdrage er na vijf bezoeken al uit. 

Beschermer worden

Jachthuis themarondleiding


Bekijk Jachthuis Sint Hubertus door de ogen van Anton Kröller. De rondleider neemt u mee naar o.a. de biljartkamer, de werkkamer en de kelder.

Rondleiding boeken
 

Kinderactiviteit in de voorjaarsvakantie


Wat is Feit en wat is Fabel? Wat kunnen dieren nu echt? Kinderen ontdekken het samen met de natuurgids! Van 22 feb t/m 1 maart tussen 12 en 15 uur.

Kinderactiviteit
 

Kröller-Müller Museum


De installatie Inopportune: Stage two (2004) bestaande uit negen replica’s van tijgers vol pijlen is nu te zien in het Kröller-Müller Museum.

Kröller-Müller Museum
 

Vacatures Horeca


Wij zoeken verschillende nieuwe collega's, o.a. voor het Parkrestaurant: van keukenhulp tot sous-chef. Kent u iemand die op zoek is naar een nieuwe baan op een mooie plek?

Bekijk alle vacatures
 

Parkrestauranttip: shaslick spies


Geniet in februari van de oosters gelakte Shaslick spies van hert met baby paksoy, shiitake, nasi, sesam en bosui.

Het Parkrestaurant
 

Parkwinkeltip: hertenbiefstuk


Zelf hertenbiefstuk bereiden? In de Parkwinkel koopt u eerlijk vlees van herten uit het Park. Naast biefstuk, kunt u ook een eigen wildbraadpakket samenstellen.

Bezoek de Parkwinkel
 

Bezoekersenquête


Heeft u recent het Park bezocht en wilt u uw ervaring met ons delen? Vul de online bezoekersenquete in. Zo helpt u ons om het Park nog beter te maken.

Bezoekersenquête
 

Ontdek het Park  •  Bezoek het Park  •  Agenda   
Webshop  •  Steun ons

Blijf elke dag op de hoogte en volg ons op social media:
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
© 2020 – Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe
Foto moeflons: Robbert Maas Foto wandelaars: Jurjen Drenth.