Copy
Proverite da li je vaša firma meta malicioznih napada Dragonfly grupe.
Pogledajte ovu poruku u browseru

Dragonfly pretnja: glavna meta energetski sektor

Kampanja sajber špijunaže koja traje već izvesno vreme, usmerena na razne industrijske sektore, a najviše na energetski, omogućila je sajber napadačima da pređu na sledeći nivo napada - operacije sabotaže. Grupa napadača, poznata pod imenom Dragonfly, uspela je da ugrozi sisteme izvesnog broja strateški važnih organizacija, špijunira ih i inficira ih malicioznim softverom.  

Među metama našle su se elektrodistribucije, proizvođači energije, kompanije iz naftnog sektora i proizvođači opreme za potrebe energetskog sektora. Najveći broj žrtava zabeležen je u Španiji, SAD i Francuskoj. Na listi najpogođenijih našla se i Srbija i to među prvih deset.

Top 10 zemalja po broju aktivnih infekcija

Grupa Dragonfly deluje na različite načine, a najambiciozniji napadi bili su usmereni na industrijske kontrolne sisteme (ICS) proizvođača opreme. Kompanije su se inficirale ažuriranjem legitimnog softvera, koji su napadači prethodno inficirali, tj. "trojanizovali". Ovo je napadačima omogućilo ne samo da naprave uporište na mreži napadnute organizacije, nego im je dalo i sredstva da sprovedu dalje operacije sabotaže.

Symantec je pre objave izveštaja o Dragonfly napadima obavestio žrtve i nacionalne vlasti pogođenih zemalja.

Ceo izveštaj preuzmite ovde i pročitajte više o tehnikama i strategijama napada Dragonfly grupe.
Alati za otkrivanje infekcije:

Korisnicima Symantec Endpoint Protection rešenja na raspolaganju su:

Antivirus detections

Intrusion Prevention Signatures


Ostalima preporučujemo Norton™ Power Eraser - besplatan alat za otkrivanje spajvera i malvera koje običan antivirus sken ne otkriva.
Share
Tweet
+1
Copyright © 2014 Net++ technology, All rights reserved.
Adresa: Bulevar Vojvode Mišića 39a, Beograd
Tel: +381 11 3699 967

odjavite se sa liste    ažurirajte preferencije