Copy
Amennyiben nem jelenik meg hírlevelünk, kérjük kattintson ide:
Hírlevél megtekintése böngészőben
2015. Március
Facebook
Website
YouTube
Email
ITU Telecom World 2015 Young Innovators Competition
Do you want to be part of the select group of young innovators from all over the world present at ITU Telecom World 2015 in Budapest, Hungary?
Konferencia - EURÓPAI UNIÓS FORRÁSOK FELHASZNÁLÁSA MAGYARORSZÁGON
Az SZTE ÁJTK Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézet és a Europe Direct Szeged iroda 2015. március 25-én a Rektori Hivatalban konferenciát rendez „EURÓPAI UNIÓS FORRÁSOK FELHASZNÁLÁSA MAGYARORSZÁGON” címmel, amelyre szeretettel várja az érdeklődőket.
Felhívás tudományos kiállításon való részvételre - V. Tudományfesztivál
Az V. Tudományfesztivált a TIT Kossuth Klub Egyesület idén is a Föld Napjához kapcsolódóan 2015. április 22-23. között a Magyar Nemzeti Múzeum Kertjében rendezi meg.
Mutassa be kutatócsoportját az SZTE Tudástérképben
Az SZTE Tudástérkép megújult kezelőfelülete lehetőséget biztosít arra, hogy az egyetemi kutatócsoportok ipari szereplők és közfinanszírozású kutatóhelyek számára bemutathassák kutatási tevékenységüket, ezzel serkentve az együttműködési lehetőségeket. Igényeljen Ön is hozzáférést a rendszerhez, és jelentkezzen a konzultációs időpontok egyikére.
Ujvári János diplomadíj-pályázat felhívás
Az alap- és mesterképzésben részt vevő hallgatók szellemi tulajdon-védelmi tudásának bővítése érdekében a Szellemi tulajdon Nemzeti Hivatala pályázaton elnyerhető díjat létesít a 2015 júniusában végzős hallgatók részére.
Európa és Brazília közötti kutatási együttműködést elősegítő utazási támogatás
A B.BICE+ projekt pénzügyi támogatást nyújt különböző látogatásokhoz és kutatói cserékhez európai és brazil kutatók számára. Jelentkezési határidő 2015. április 06.
Két tudós a Szegedért Alapítvány 2015. évi díjazottjai között
Fődíjas a Szegedi Tudományegyetem oktatója, Szalay István – 2015. március 7-én 26. alkalommal adták át a Szegedért Alapítvány díjait. A gálaesten ismét láthatta a közönség az SZTE és a Szegedi Nemzeti Színház közös produkcióját, a 12 dühös embert.
Újabb 4 évre MISZ-elnöknek választották Szabó Gábort, az SZTE rektorát
A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) 2015. március 9-i közgyűlésén újabb négy évre elnöknek választották Szabó Gábor akadémikust, a Szegedi Tudományegyetem rektorát. A rendezvényen Pálinkás József, az NKFIH elnöke szólt az innovációs programok hazai megújításáról.
Az aeroszoltudomány kutatói tanácskoztak Szegeden
A Szegedi Tudományegyetem, az MTA-SZTE Fotoakusztikus Kutatócsoport és a Magyar Aeroszol Társaság szervezésében Szeged adott otthont a XII. Magyar Aeroszol Konferenciának. A 2015. március 18-20. közötti tudományos tanácskozás a hazai aeroszoltudomány és környezetvédelem legfrissebb kutatási eredményeinek ismertetéséhez teremtett fórumot.
Biológus konferencia után díjeső
Az SZTE biológus hallgatóinak konferenciája után a legtehetségesebbek átvehették a Sófi-alapítvány díjait.
Megérkezett a szagos virtuális valóság (Index)
A virtuális valóságnak egyelőre van egy elég nagy hazugsága: igazából nem is virtuális valóság, hiszen az érzékszerveink közül gyakorlatilag csak a szemünkre képes hatni. A Feelreal nevű cégnél úgy gondolták, változtatnak ezen.
Magyar siker: fürdővíz WC-öblítésre (SzeretlekMagyarország.hu)
A Gris nevű magyar találmány díjat nyert Hannoverben a iF Design Award pályázaton. A találmány Alberto Vasquez fejlesztette ki, aki a MOME hallgatója, és nem ez az első fejlesztése, amire felfigyel a közvélemény. 
Gyönyörű mintákkal spórolna vizet a londoni diák
Olyan csapot tervezett, mely nemcsak gyönyörű mintákat mutat, de spórol is!
Szerzői jog © 2015 SZTE Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság, Minden jog fenntartva.


leiratkozás a hírlevélről    beállítások frissítése 

Email Marketing Powered by Mailchimp