Copy

Revolutionair Belgisch onderzoek naar hartfalenbehandelingRecent onderzoek van een Belgisch team wetenschappers, olv. cardioloog prof. dr. Mullens, heeft de medische wereld op zijn kop gezet. Het team ontdekte in hun onderzoek namelijk een sterk verbeterde behandeling voor hartfalen met reeds bestaande, goedkope vochtafdrijvende middelen. Vochtophopingen verwijderen is één van de eerste en belangrijkste stappen in het behandelingsproces van hartfalen en het onderzoek van Mullens' team presenteert een baanbrekende methode die zowel effectief áls financieel toegankelijk is. 

Het revolutionaire van dit onderzoek is dus niet de ontwikkeling van een nieuw geneesmiddel voor hartfalen, maar eerder de ondervinding dat een combinatie van oude, patentloze medicatie effectiever én toegankelijker is als behandeling dan de gangbare methode. De resultaten van het onderzoek tonen aan dat een bepaalde combinatie plaspillen (lisdiuretica en acetazolamide) veel effectiever en duurzamer is als behandeling voor hartfalen dan de klassieke behandelingsmethode met één vochtafdrijver.  

Het is werkelijk uitzonderlijk dat verbeterde behandelingsmethoden gevonden worden in reeds bestaande en toegankelijke medicatie. De resultaten van dit onderzoek beloven een effectieve en goedkope behandelingsmethode voor de miljoenen patiënten die wereldwijd door hartfalen getroffen worden. In België alleen al lijden ongeveer 200.000 personen aan hartfalen en het is de nummer één oorzaak voor ziekenhuisopnames van 65-plussers*. Het maatschappelijk en sociaal belang van deze studie kan dus niet overschat worden!

Als je nog meer vragen zou hebben over dit onderwerp of met een andere gezondheidsvraag zit, aarzel dan niet om binnen te springen: we staan in de apotheek graag voor je klaar.

*Bron: Belgische Cardiologische Liga


Lees in uw favoriete browser »

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
LinkedIn
LinkedIn
Pinterest
Pinterest
YouTube
YouTube
Website
Website
Email
Email
RSS
RSS

Recente artikelen:

Duizeligheid onder controle
Een bultje op je ooglid: oorzaken en gevolgen
Geweldloos communiceren
Als overmatig zweten een last wordt
Het apenpokkenvirus
Copyright © 2022
Apotheek Patrick Meysen BVBA, All rights reserved.


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Apotheek Patrick Meysen BVBA · Markt 21 bus 1 · Peer 3990 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp