Copy
Nieuwsbrief: TNVN, The Basement, Taiwan e.a.

De Dansers in het zonnetje

Ten Noorden van Nergens op Oerol e.a. | Sterren voor The Basement | Tetris opnieuw naar Taiwain | En verder...
Terwijl De Dansers op pad waren is de zon te voorschijn gekomen. Sinds de jaarwisseling hebben we alweer ruim 100 (!) speelbeurten achter de rug. Van de Pokon- en Tetris-marathon door heel Nederland tot en met maar liefst twee premières van The Basement - een Duitse in Berlijn en een Nederlandse op Tweetakt Utrecht.

Nu maken De Dansers zich op voor hun volgende avontuur: een gloednieuwe locatievoorstelling die Ten Noorden van Nergens zal heten. Hoe de repetities gaan en waar we gaan spelen (hint: het staat ook in de agenda), dat lees je allemaal hieronder. Maar eerst even terugblikken...

Sterren voor The Basement

i.s.m. Theater Strahl (DE) en Wies Merkx
Begin april kwam The Basement van choreograaf Wies Merkx voor het eerst naar Nederland. De internationale coproductie met Theater Strahl uit Belrijn werd goed ontvangen op Tweetakt Utrecht, Motel Mozaique Rotterdam (check de gave aftermovie) en het internationale IETM festival in Amsterdam.
Begin april kwam The Basement van choreograaf Wies Merkx voor het eerst naar Nederland. De internationale coproductie met Theater Strahl uit Belrijn werd goed ontvangen op Tweetakt Utrecht, Motel Mozaique Rotterdam (check de gave aftermovie) en het internationale IETM festival in Amsterdam.
**** "Een intens dansconcert" 
Fritz de Jong, Het Parool

*** "Wanneer het pittige slagwerk van drummer Daan Crone en het gitaarspel van Guy Corneille losgaat, lijken ook de dansers de vloer op gekatapulteerd te worden."
Marcelle Schots, Theaterkrant
"Merkx’ vermogen om al die elementen samen te laten vloeien, levert een adembenemende voorstelling op. De spanning is om te snijden, zowel fysiek als emotioneel leef je met de performers mee. Als het gevecht voor liefde dan eindelijk is afgelopen, slaak je een zucht. Van opluchting? Nee. Van dankbaarheid voor zo’n eerlijk en oprecht verhaal."
Carolien Verduijn, CLEEFT
Gemist? Niet getreurd, de eerste speeldata van het komende seizoen staan alweer op de agenda.
AGENDA

Ten Noorden van Nergens

Nieuwe locatievoorstelling op Oerol e.a.
Op Oerol 2016 gaat de eerste avondvullende voorstelling van Josephine van Rheenen en Guy Corneille in premiere: Ten Noorden van Nergens. Een dansconcert-op-locatie over zoekende, verdwaalde, soms gefrustreerde mensen, in een tijd waarin zelf-marketing, trendwatching en populisme hoogtij vieren.

Op dit moment werken de jonge makers met nieuwe en vertrouwde dansers én de voltallige band La Corneille in residentie bij Werkplaats Diepenheim, in de Overijsselse buitenlucht. 
Deze zomer tourt Ten Noorden Van Nergens langs allerlei Nederlandse festivals: Oerol Terschelling, Down The Rabbit Hole, Over Het IJ A'dam en nog veel meer. Uiteindelijk komen we terug in Utrecht, op het dak van de P+R Uithof! Volg ons op social media voor de laatste updates....
Facebook
Instagram
YouTube
Twitter

Tetris opnieuw naar Taiwan

Na een bezoek aan Taipei vorige zomer is Tetris, de prijswinnende voorstelling gemaakt door Erik Kaiel (Arch8), terug gevraagd om in Taiwan te komen spelen. Dat kunnen we natuurlijk niet afslaan: van 23 t/m 25 juli spelen De Dansers Tetris in het Wei Wu Ying Arts Centre in Kaoshiung. We zullen een kaartje sturen...
Tetris

Gezichten van De Dansers 

Met The Basement, Ten Noorden van Nergens en de herneming van Tetris hebben De Dansers ontzettend veel nieuwe gezichten gekregen. Daarnaast blijft het team dat de voorstellingen ondersteunt ook steeds groeien. Om een handje te helpen met iedereen uit elkaar te houden hebben we een smoelenboekje op de website gezet. Wie kennen jullie allemaal?
Over Ons

De Dansers tipt... SPRING

Utrecht is de komende dagen dé plek om spraakmakende dans, theater en performance te zien: in het SPRING performing arts festival. Er is bijna te veel om te tippen (bijvoorbeeld deze spannende dans double bill), maar we zijn bijzonder trots om tussen de internationale namen stadsgenoten Dries Verhoeven en Theater Utrecht/Davy Pieters op het programma te zien. Waar ga jij kijken?
Website SPRING

De Dansers wil haar publiek levensecht aanraakbare lijven en een ongeremd openhartig samenzijn laten beleven. Om lijfelijkheid en verbinding een plaats te geven in de samenleving; tegenwicht te bieden aan het virtuele, het oppervlakkige en het individualisme. 

Copyright © 2016 De Dansers, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp