Copy
Subsidie FPK en Gemeente Utrecht

De Dansers hebben iets te vieren

Vierjarige subsidie FPK & Utrecht | Volkskrant over Ten Noorden van Nergens | Najaarstournee The Basement en Droomstad | En verder...
Deze zomer lag kwam er veel goed nieuws op de deurmat van De Dansers terecht. Terwijl we op zomertournee waren - van Terschelling tot Taiwan - werden we overdonderd met de grootste opsteker tot nu toe: een zeer positief advies van zowel de Gemeente Utrecht als het Fonds Podiumkunsten voor meerjarige subsidie in de Cultuurnotaperiode 2017-2020. 

Een enorme waardering voor wat in onze ogen het resultaat is van ruim vijf jaar bevlogen werk, onder zowel de vorige als de huidige artistieke leiding. De internationaal succesvolle choreografieën van Wies Merkx - Café Ed Sanders (2012), Droomstad (2013), ROSES (2013), The Basement (2016) - die nog altijd gespeeld worden; de fysieke signatuur en het genre van 'dansconcerten' dat daarin ontwikkeld is; de prikkelende eerste stukken van de nieuwe artistieke leiding - Pokon (2014), Zanding/Betonder (2014), Ten Noorden van Nergens (2016); en de onstuitbare energie die alle Dansers kenmerkt, op de vloer, in de studio, in het lichthok en op kantoor.
"De commissie is van mening dat De Dansers onmisbaar is, zowel voor de programmering in de stad en de regio als voor het dansklimaat in Nederland." - Gemeente Utrecht
"... de energieke en ondernemende manier waarop De Dansers zijn plaats heeft weten af te dwingen binnen de jeugddans in Nederland." - Fonds Podiumkunsten
We kunnen niet wachten om onze toekomstplannen te verwezenlijken. Maar eerst gaan we de komende maanden op tournee. Waar komen jullie kijken?
Speellijst

Ten Noorden van Nergens

Ander goed nieuws dat op de deurmat viel, was de Volkskrant-recensie over Ten Noorden van Nergens: recensent Annette Embrechts gaf vier sterren voor deze allernieuwste productie van De Dansers, een dansconcert-op-locatie. 
"De acrobatische poëzie van Van Rheenen versmelt naadloos met de zwoel bezongen verlangens van Corneilles liedteksten (over storm, liefde, pijn en eenzaamheid). In Ten Noorden van Nergens culmineert dat in blijmakende botsingen op een desolate plek, tussen vier dansers en drie muzikanten (die hun lichamen eveneens in de strijd gooien)." ★★★★ - Volkskrant
Na een festivaltournee langs Oerol, Down The Rabbit Hole (filmpje!), Over Het IJ en nog veel meer, sluiten we de zomer af met een serie in onze thuisstad Utrecht. Op 9, 10 en 11 september strijken we neer bovenop het dak van P+R de Uithof, tien verdiepingen hoog onder de kale hemel, met een enorm uitzicht van De Dom tot en met De Bilt.
Kaarten zijn te koop via de Stadsschouwburg Utrecht. Wees er snel bij, want de eerste shows zijn al uitverkocht. Tot dan?
Tickets

Vrijwilligers gezocht

Voor deze voorstellingen zoeken we vrijwilligers die willen helpen bij:
- bardiensten
- bouwen/breken
- publieksontvangst

Red jij De Dansers uit de brand? Mail naar danae@dedansers.com.

The Basement & Droomstad (7+)

Dit najaar gaan er weer twee dansconcerten van choreograaf Wies Merkx op tournee, langs theaters in heel het land. Het dromerige dans-spektakel Droomstad, voor jong en oud, en de internationale coproductie The Basement - voor het eerst in Nederland sinds de eerste festivalshows op Tweetakt, Motel Mozaique en IETM afgelopen voorjaar. Komen we ook bij jou in de buurt? 
Speellijst

Instagram

De afgelopen zomer hebben De Dansers hun mooiste plaatjes en filmpjes via Instagram de wereld in geholpen. Volgen jullie ons al? Zo niet, klik dan hieronder om ze alsnog te bekijken.

(Dat kan overigens ook als je geen Instagram hebt...)
Instagram

Uitfeest

Traditiegetrouw zijn De Dansers op 4 september van de partij op het Uitfeest, de Utrechtse opening van het theaterseizoen. Kom kijken bij een fragment van kleuterdansconcert Pokon in het jeugdprogramma van de Stadsschouwburg, of doe mee met onze dans- en knutselworkshops in onze eigen studios in het Theaterkwartier / Theaterhuis de Berenkuil. Volledig gratis! 
Uitfeest

De Dansers wil haar publiek levensecht aanraakbare lijven en een ongeremd openhartig samenzijn laten beleven. Om lijfelijkheid en verbinding een plaats te geven in de samenleving; tegenwicht te bieden aan het virtuele, het oppervlakkige en het individualisme. 

Copyright © 2016 De Dansers, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp