Copy
Nieuwsbrief voorjaar 2016

De Dansers lopen warm

ROSES, Pokon en Tetris op tournee | The Basement reviews en foto's | Nieuwe website | De Dansers tipt...
Het was een strenge, maar vruchtbare winter. Terwijl de kou nog uit onze botten moet trekken, lopen De Dansers al warm voor de lente. Met een nieuwe look, zoals je merkt (incl. prachtige nieuwe website!), maar ook met een gi-ga-gantisch tournee, een gloednieuwe première en nog veel meer spannend nieuws...

ROSES, Tetris en Pokon op tournee

Internationale prijswinnaars op Nederlandse bodem
Voorstellingen van De Dansers maken furore in het buitenland. ROSES van choreograaf Wies Merkx werd bekroond tot beste voorstelling op het Lichtblicke Festival (DE) en Erik Kaiel/Arch8 kreeg voor Tetris (7+) de Victor Award voor beste voorstelling op het prestigieuze Amerikaanse showcasefestival IPAY. Samen met Pokon (4+), het (ongekroonde) anarchistische kleuterdansconcert van Jospehine van Rheenen, zijn deze voorstellingen komende maanden door heel Nederland te zien.
Heel Nederland? Ja, heel Nederland, want we spelen in februari en maart maar liefst 70 voorstellingen(!). Waar komen jullie kijken?
AGENDA
Let op! ROSES speelt maar één openbare voorstelling, namelijk 24 februari in de Toneelschuur Haarlem (tickets)

THE BASEMENT

Nieuwe coproductie met Theater Strahl (DE) / choreografie Wies Merkx
Onze residentie bij het Berlijnse Theater Strahl voor The Basement (info) was een groot overwinter-avontuur dat uitmondde in een feestelijke Duitse première. 'Een wanhopige toenaderingspoging van mensen die niemand meer dichtbij kunnen laten komen', zo noemt choreograaf Wies Merkx de uitkomst. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Kijk maar naar de prachtige foto's of lees de reviews:
“Een sterk stuk danstheater, dat je zo heerlijk onverbloemd omver blaast dat je er snel meer van wil beleven.” ★★★★★
"Aantrekkelijk, meeslepend, zonder opgeblazen choreografieën."
We kunnen niet wachten het hier te tonen. De Nederlandse première en eerste voorstellingen staan al in de agenda (nu nog met vroege vogel korting...). Komen jullie ook?
 
7, 8 april - UTRECHT - Tweetakt/Theater Kikker [tickets]
9 april - ROTTERDAM - Motel Mozaique [tickets]
13 april - AMSTERDAM - De Krakeling [tickets]

Nieuwe website

Ook websites verdienen soms een nieuw likje verf. Huisontwerpers Defigners uit Utrecht vervult onze hartewens met dit prachtige exemplaar. Kijk rond, ontmoet de medewerkers, lees ons verhaal, en geniet van de foto's.
WEBSITE

De Dansers tipt...

Noëmi Wagner, kerndanser bij De Dansers, werkte mee aan Jelena Kostic's The Bold, The Bound & The Brittle. Zij komen 1 en 2 maart naar Theater Kikker en wij zijn razend benieuwd. Jullie ook?
INFO & TICKETS

Gefeliciteerd!

We zeiden het net al, maar toch willen we nog even Erik Kaiel feliciteren met zijn Victor Award. In januari reisde hij met zijn gezelschap Arch8 naar Montreal om daar zijn choreografie Tetris op het jaarlijkse Noord-Amerikaanse showcasefestival International Performing Arts for Youth (IPAY) te presenteren, wat hem deze publieksprijs opleverde. In 2011 maakte Erik Tetris als gastchoreografie bij De Dansers.

De Dansers wil haar publiek levensecht aanraakbare lijven en een ongeremd openhartig samenzijn laten beleven. Om lijfelijkheid en verbinding een plaats te geven in de samenleving; tegenwicht te bieden aan het virtuele, het oppervlakkige en het individualisme. 

Copyright © 2016 De Dansers, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp