Copy
Nieuwsbrief voorjaar 2017

Daar galoppeert een Danser langs...

Ten Noorden van Nergens in het Paard van Troje | Nieuwe voorstelling: Binnenbeest
Tournee Pokon en The Basement | En verder...
De Dansers beginnen 2017 als een troep wilde veulens. We galopperen het nieuwe jaar in, het eerste jaar van een nieuw kunstenplanperiode. We kunnen gaan beginnen de plannen te verwezenlijken, waarvoor we van de Gemeente Utrecht en het Fonds Podiumkunsten met meerjarige subsidie hebben gekregen.

Dat betekent weer een flink tournee, ruim 60 voorstellingen in de komende drie maanden. Welke precies? Dat lees je hieronder...
Agenda
[klik voor trailer]

Ten Noorden van Nergens in het Paard van Troje

Dansconcert in poppodium i.h.k.v. CaDance Festival
Afgelopen zomer maakte Ten Noorden van Nergens furore op onder andere Oerol en Over Het IJ (mooie foto's...), Down The Rabbit Hole (filmpje!) en op het dak van de P+R De Uithof Utrecht (prachtige trailer van Ivo van Aart).
Dit voorjaar komt de voorstelling terug in het CaDance Festival2, 3 en 5 februari. Dit keer niet in de buitenlucht (het is februari!) maar in de Haagse poptempel Paard van Troje. Voor wie de voorstelling gemist heeft - of hem nóg een keer in een heel nieuwe setting wil zien - koop nu je kaartjes.
info + tickets

Een dansconcert over storm, liefde, pijn en eenzaamheid 
★★★★ – de Volkskrant

Een uur lang sensationele fysieke krachtmeting
★★★★ - Theaterkrant

TIP! Het CaDance festival zit vol met spraakmakende voorstellingen, ook op het snijvlak tussen muziek en dans. Zo zijn er de premieres van Howl van Spinvis en choreograaf Amos Ben-Tal, en van The Nonsense Society, waarin choreograaf Jasper van Luijk dialoog aangaat met Schubert. Zie hier het volledige programma. 

Nieuwe voorstelling Binnenbeest

4 maart - MaasPodium, Rotterdam || 2 april - Tweetakt/Stadsschouwburg Utrecht [premiere]
8 & 9 april - Krakeling, Amsterdam || 26 april - De Lawei, Drachten || 30 april - Rotterdamse Schouwburg
Choreograaf Josephine van Rheenen en componist Guy Corneille werken momenteel met de vijf dansers hierboven in de studio. Met hun nieuwste voorstelling Binnenbeest willen ze een hart onder de riem steken bij alle ‘wilde’ kinderen (en volwassenen) die altijd maar hun dierlijke wildheid moeten wegstoppen. 

Wat begint als een doodserieuze wetenschappelijke wereld ontaardt langzaam in een beest-achtige wanorde. Professoren worden proefdieren, de instincten nemen over en de glazen worden van tafel gesmeten. Hoe dat afloopt? Tsja, dat kunnen wij eigenlijk ook nog niet zeggen... Zie hier in ieder geval alvast de prachtige repetitiefoto's van Anna Franssen.
tickets première - 2 april UTRECHT

The Basement en Pokon

Op tournee
De twee meest gespeelde stukken uit 2016 komen dit voorjaar ook weer van stal. The Basement van Wies Merkx i.s.m. Theater Strahl ging een jaar geleden in premiere en speelde gelijk ruim 40 voorstellingen, waaronder op Motel Mozaique, De Nederlandse Dansdagen, Tweetakt en natuurlijk Berlijn. Pokon, het kleuterdansconcert van Josephine van Rheenen, speelde maar liefst 70 voorstellingen, in theaters en voor scholen door het hele land. Waar kom jij kijken?
THE BASEMENT
8 maart - Rabotheater, Hengelo
30 maart - Stadstheater, Zoetermeer
8 april - Korzo, Den Haag
25-28 april - Augenblick Mal! Festival, Berlijn


Psst... Dit jaar mag The Basement de opening verzorgen van het internationale Augenblick Mal! Festival in Berlijn. In de zomer staan we op nog een paar andere hele toffe festivals... maar die mogen we nog niet verklappen!
Volledige speellijst

En verder...

Nieuwe EP La Corneille

De muzikanten en de nummers van La Corneille vind je bijna in alle voorstellingen terug. Maar er zit nog veel meer achter deze drie jongens. Eind vorig jaar brachten ze de single Eli uit en aanstaande donderdag release ze hun nieuwe EP Rattlesnakes in de EKKO. Muziekliefhebbers, mis het niet!
26 januari - EKKO Utrecht

Vacature: bestuur

De Dansers zoekt nieuwe bestuursleden: één penningmeester en één met een artistiek profiel.

Denk jij dat je het aankan om de teugels van De Dansers in handen te houden, of ken jij zo iemand? Lees dan hieronder de vacatures.
Vacature Penningmeester
Vacature Bestuurslid
PS: Wil je weten wie nu in ons bestuur zit? Dat lees je hier...

De Dansers in een DOX atelier

DOX, onze buren in Utrechts theaterhuis De Berenkuil, bieden de kans voor jonge (aspirerende) dansers, acteurs en performers van alle achtergronden om een jaar lang met verschillende makers in Ateliers te werken. Josephine en Guy werken drie maanden lang elke woensdag en zondag met 15 jonge dansers in zo'n DOX Atelier. In maart presenteren we een korte voorstelling. Kom je kijken?
DOX Ateliers

De Dansers wil haar publiek levensecht aanraakbare lijven en een ongeremd openhartig samenzijn laten beleven. Om lijfelijkheid en verbinding een plaats te geven in de samenleving; tegenwicht te bieden aan het virtuele, het oppervlakkige en het individualisme. 

THE BASEMENT
8 maart - Rabotheater, Hengelo
30 maart - Stadstheater, Zoetermeer
8 april - Korzo, Den Haag
25-28 april - Augenblick Mal! Festival, BerlijnBINNENBEEST (6+)
4 maart - MaasPodium, Rotterdam 
2 april - Tweetakt/Stadsschouwburg Utrecht 
[premiere]
8 & 9 april - Krakeling, Amsterdam 
26 april - De Lawei, Drachten 
30 april - Rotterdamse Schouwburg
TEN NOORDEN VAN NERGENS
Copyright © 2017 De Dansers, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp