Copy
Toon dit bericht in uw browser

Blik op Werk stopt samenwerking met Werksite


Blik op Werk heeft besloten om de samenwerking met Werksite stop te zetten. Sinds eind 2014 heeft Blik op Werk een collectief abonnement op Werksite. Het doel van de samenwerking was om de Blik op Werk Keurmerkhouders warm toe te leiden naar opdrachtgevers en daarmee te voorzien van meer kansen op opdrachten. Zo zouden opdrachtgevers die op de Werksite zoeken naar specifieke dienstverlening voor hun werknemers of klanten, Keurmerkhouders bovenaan in de zoekresultaten vinden. 

Blik op Werk heeft gemerkt dat het abonnement te weinig succesvolle matches oplevert tussen opdrachtgevers en Keurmerkhouders. Daarbij krijgt Blik op Werk signalen dat de manier waarop leads van opdrachtgevers worden gematcht met Keurmerkhouders niet transparant is. Ook blijken publieke opdrachtgevers zoals gemeenten nog nauwelijks aangehaakt bij Werksite. Terwijl de gemeentelijke markt belangrijk is voor met name Keurmerkhouders die van geen werk naar werk bemiddelen. 

Blik op Werk blijft zich inzetten voor het doel om kwaliteit op de dienstverlenersmarkt beter vindbaar, zichtbaar en transparant te maken. Daarvoor hebben we andere manieren gevonden. Meerdere opdrachtgevers blijken op voorhand te willen kiezen voor kwalitatief hoogwaardige dienstverlening en hebben Blik op Werk benaderd met de vraag hoe dit te regelen. Met deze partijen gaat Blik op Werk zaken doen. 

We noemen twee voorbeelden. De gemeente Amsterdam biedt klanten van de sociale dienst de mogelijkheid om een second opinion aan te vragen over het leerwerkplan dat voor hen is gemaakt. Blik op Werk gaat de uitvoering hiervan faciliteren door klanten die een second opinion wensen, in contact te brengen met een passende Keurmerkhouder. De eerste aanmeldingen voor een second opinion verwachten we de komende maand.  

Ook de reguliere opdrachtgevers weten de weg naar Blik op Werk te vinden voor de invulling van hun projecten. Zo is Blik op Werk in contact gekomen met der Kinderen Verzuimvizie over de plaatsing van 100 verkeersregelaars in de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. De plekken worden aangeboden bij een groot beveiligingsbedrijf dat in heel Nederland verkeersveiligheidsdiensten levert, die ingezet kunnen worden bij wegwerkzaamheden, evenementen en calamiteiten. Het betreffende functieprofiel kunt u hier vinden. Het aanbod betreft niet alleen de plaatsingen, maar ook de mogelijkheid voor het volgen van opleidingen, zoals VCA en Veilig werken langs de weg

Op donderdag 2 maart is er een bijeenkomst bij Blik op Werk waar de verdere invulling van dit project zal worden voorgelegd aan de Keurmerkhouders. 
 

Copyright © 2016 Blik op Werk.

Ons bezoekadres:
Blik op Werk
Churchilllaan 11
Utrecht3527 GV
Netherlands

Voeg ons toe aan uw adresboek

Afmelden van deze mailinglijst    Werk uw mailinglijstvoorkeuren bij