Copy
Agem nieuwsbrief augustus 2014
Bekijk de nieuwsbrief in uw browser
Win kaartjes voor Mañana Mañana
29, 30 en 31 augustus vindt in de natuurlijke omgeving van Landgoed Enghuizen in Hummelo het ‘meeste relaxte festival van Nederland’ plaats. Een Achterhoekse sfeer waar AGEM zich thuis voelt. En het festival voelt zich thuis bij AGEM. Daarom mogen wij 3x2 passe-partouts met toegang tot de camping beschikbaar stellen. Dus met z’n tweeën alle dagen naar Mañana Mañana. Dat laat je toch niet aan je neus voorbijgaan?
 
De kaarten worden verloot onder nieuwe inschrijvers voor de AGEM-nieuwsbrief en de Facebook- en twitter-volgers van AGEM die dit bericht delen. Heb je dat gedaan? Stuur dan een mail naar info@agem.nu om in aanmerking voor de gratis kaarten.
Wees er snel bij want de verloting vindt al op 25 augustus plaats! Alleen de winnaars worden dan persoonlijk geïnformeerd.
 
Meer over Mañana Mañana kun je vinden op www.mananamanana.eu, www.facebook.com/manana.manana.festival
Dorpse energie in een coöperatie
“Natuurlijk speelt financieel voordeel een rol”, aldus Maria Porskamp communicatiemedewerkster van Vragender Duurzaam. “Maar het besef dat we duurzaam om moeten gaan met de aarde is voor iedereen het belangrijkste kader voor de mensen uit Vragender”.

Vragender Duurzaam heeft vlak voor de zomer inwoners van het dorp opgeroepen mee te denken over duurzame energie-oplossingen met als doel Vragender (gemeente Oost Gelre) energie-neutraal te maken.
“Na een informatieavond vorig jaar, georganiseerd door de Ondernemers Club Vragender, heeft een groot deel van de inwoners al zonnepanelen aangelegd. De opwekking van groene stroom ligt in Vragender op 7% terwijl dat landelijk 4% is. De opkomst in juni was groot, maar wat ons vooral opviel was dat men zo gedreven was om meer te doen. Mensen in een dorp motiveren elkaar sterker dan in een stad, denk ik.
<lees meer over de coöperatie in oprichting>
De overstapper: Wim Epskamp
Wim Eskamp is in april verhuisd naar het appartementencomplex aan de Bongersstraat in Ulft. “Toen hebben we meteen gekozen voor AGEM. Dat was nog even lastig omdat we de vloerverwarming via Wonion moeten afnemen. Dat verloopt via een aparte verbruiksmeter. Dat leek allemaal erg ingewikkeld. Maar AGEM-medewerker Justin heeft ons prima geholpen. Achteraf was het best simpel.”

Zijn vrouw Els vraagt zich af of AGEM ook de vloerverwarming kan leveren. “Sommige bewoners, die vakbondskorting hebben betalen aan de NUON.
Vroeger zaten we ook bij NUON, dat was toen nog de plaatselijke energieleverancier. Toen dat steeds minder lokaal werd zijn we vanwege de prijs overgestapt op EnergieDirect. Maar we kiezen toch graag voor groene energie uit eigen streek. Waarom zou je het van ver halen als het dichtbij ook kan?” 
Maatschappelijke
bijdrage? Wat wat houdt dat in?
Guus Ydema, directeur AGEM:
"Een klant van AGEM is betrokken bij de Achterhoek. Daarom mag je, als je klant bent van AGEM, nog extra bijdragen aan een duurzame Achterhoek. Wij noemen dat de maatschappelijke bijdrage.
De projecten waarin je mag investeren bouwen we momenteel op. Maar je bijdrage kan om te beginnen naar de sportclub van jouw voorkeur, die daarmee dan in duurzame producten investeert, zoals veldverlichting met LED-licht of een energiezuinige koelkast. Sportverenigingen vinden we belangrijk voor de leefbaarheid van de Achterhoek. Ook kan jouw maatschappelijke bijdrage worden besteed aan het Inloophuis Oude IJssel, voor mensen met kanker en hun naasten.
Met jouw lidmaatschap van AGEM investeer jij dus twee keer in de Achterhoek.
Zon van ander dak
AGEM is op verschillende locaties betrokken bij initiatieven waarbij particulieren zonnepalen op andermans dak kunnen leggen.
Dankzij het nieuwe Energieakkoord zijn er mogelijkheden om lokale energiecoöperaties op te richten waarin particulieren mogen deelnemen die in de zogenaamde ‘postcoderoos’ rondom het ‘zonne-project’ wonen. De deelnemers profiteren dan van de stroomopbrengst uit het project en krijgen een belastingkorting op hun eigen rekening.

Vanwege de gunstige salderingsmogelijkheid voor kleinverbruikers is het plaatsen van zonnepanelen op eigen dak financieel nog altijd iets gunstiger. Maar niet iedereen wil of kan zonnepanelen op eigen dak leggen. Ook motieven zoals het helpen van je eigen sportclub, vereniging, dorp of regio kunnen meespelen bij de overweging om mee te doen met ‘zon op ander dak’.
<lees meer over bedrijven en vastgoedeigenaren>
Heb je een vraag over AGEM? Of wil je ook overstappen?
Bel Justin:
06 1585 8944
Of ga naar de website:
www.agem.nu
Share
Share
Copyright © 2014 Agem, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp