Copy
AGEM nieuwsbrief nov / dec 2018
Bekijk de nieuwsbrief in uw browser
IN DEZE NIEUWSBRIEF Bronckhorst op ledAchterhoekse Duurzame Huizenroute, Premium Partner B&W Energy, Even voorstellen: Dick, Aan tafel bij Kees Tol, Duurzaamheidskant Montferland, Climate Comedy Night, Sinterklaas.
Bronckhorst gaat over op led

Gemeente Bronckhorst gaat alle openbare verlichting vervangen naar duurzame led-verlichting. 

Wethouders Paul Hofman en Evert Blaauw plaatsen op 5 december 2018 het eerste slimme led-armatuur in Steenderen. De openbare verlichting is aan vervanging toe en dit is een goed moment om over te stappen op duurzame én slimme led-verlichting. 


Door het toepassen van led-verlichting gaat het energieverbruik fors omlaag met zo’n 50% en daarmee dus ook de energiekosten. Bovendien hoeven de lampen minder vaak vervangen te worden. Dat zorgt voor lagere onderhoudskosten. 

Wist je dat AGEM energie levert
aan 7 Achterhoekse gemeenten?


Zeven gemeenten in de Achterhoek, te weten Montferland, Doetinchem, Oost Gelre, Bronckhorst, Aalten, Winterswijk en Oude IJsselstreek, krijgen sinds 1 januari 2018 energie geleverd via AGEM Gemeentelijke Energie BV.

In totaal gaat het om circa 5000 aansluitingen, variërend van gebouwen, sportaccommodaties en lantaarnpalen tot pompen en gemalen. Samen op weg in de energietransitie!
Premium Partner in het zonnetje
B&W Energy is gespecialiseerd in zonnepanelen. “Ons plan, toen we in Nederland begonnen, was te focussen op het installeren van zonnepanelen,” vertelt Moritz Zimmer van het moederbedrijf uit het Duitse Heiden.

Moritz spreekt goed Nederlands en legt uit dat het bedrijf in Duitsland sinds 2003 een bredere oriëntatie op duurzame oplossingen heeft. “We maken totaalconcepten voor een klant.”

De reden om in Nederland te beginnen was eenvoudig,” legt Moritz uit: “Er is nog veel te doen om Nederland in 2030 volledig op 100% groene energie te laten draaien. Daar willen we als B&W Energy onze bijdrage aan leveren.”

De Nederlandse vestiging van B&W Energy is gevestigd in Ulft. “We zijn bij de opening in Nederland, begin 2013, breed begonnen: particulier en bedrijven. Maar de laatste jaren richten we ons vooral op de grotere projecten, zoals Zon op Bedrijfsdaken.”

LEES VERDER

Jij wil toch ook bijdragen aan een betere Achterhoek?
NATUURLIJK KOM IK OOK BI'J AGEM!
Onze Belinda, Michel, Mireille en Pieter zitten voor je klaar. Bel (0314) 820 388 of kijk op www.agem.nu.
Aan tafel bij Kees Tol

Tijdens de Lekker Wonen Beurs 2018 gingen Jeroen aan het Rot (Energieloket), Herman van der Heijden (De Witte van der Heijden architecten), Hans Siebes (SCIEB) en Rinske Massop (Rabobank) onder leiding van presentator Kees Tol het gesprek met elkaar aan over duurzaam wonen.

Je ziet hier de fragmenten waarin Jeroen toelichting geeft op diverse onderwerpen met betrekking tot duurzaam wonen of het verduurzamen van je huis. Meer weten? Ga naar www.verduursaamenergieloket.nl!

Sinterklaas is weer in het land en wist niet wat hij zag,
zoveel zonnepanelen erbij... Iedereen gaat overstag!
'Dat is goed nieuws Piet', zei hij tevreden, 
al zorgt het voor ons wel voor nieuwe moeilijkheden. 

Die mooie glanzende panelen houden we graag heel,
want in de energietransitie zijn ze essentieel! 
'Maar hoe krijgen we de cadeaus dan bezorgd?' vroeg Piet, 
'geen cadeaus betekent kindjes met verdriet!'...


Het gedicht is niet af! Heb jij een oplossing voor Sint?
Stuur je antwoord via Facebook of per mail,
misschien ben jij degene die een cadeautje wint! 

ACHTERHOEKSE DUURZAME HUIZENROUTE
Tijdens de zesde editie van de Achterhoekse Duurzame Huizenroute openden 32 duurzame woningen hun deuren open voor publiek.

Opvallend was de gerichte interesse van de bezoekers. Lees meer
WIJ ZIJN AGEM
Deze maand stellen we Dick aan je voor, de nieuwe financieel controller van AGEM.

"Ik ben sinds deze maand gestart als financial controller. Ik heb me voorheen in een aantal organisaties in zowel de profit als non-profit sector bezig gehouden met finance.

Al mijn hele leven woon ik met veel plezier in Neede, gemeente Berkelland. Ik ben getrouwd met Erika en samen hebben we 2 dochters.

In het voorjaar van dit jaar hebben ook wij voor ons huis een energiebesparingsadvies laten maken.

Ik ben benieuwd naar de groei de komende jaren van de energietransitie mondiaal, nationaal, en  zeker ook in de Achterhoek. Maar minstens zo benieuwd ben ik naar de rol die AGEM daarin gaat innemen."


Dick de Haas
Financieel controller
Binnenkort nemen we afscheid van Mike, die ons gaat verlaten voor een baan bij een organisatie waar hij ook zeker GROEN verder zal gaan. Mike gaat namelijk aan de slag bij een hoveniersbedrijf, waar hij zich zowel met het groen zal bemoeien als met de cijfers (hopelijk ook groen!). 

Dankjewel voor alles Mike!
Team AGEM
DUURZAAMHEIDS- KRANT
In Montferland kwam de duurzaamheidskrant 2018 uit. Je kunt deze natuurlijk ook online lezen
CLIMATE COMEDY NIGHT
Op dinsdag 23 oktober 2018 organiseerde Stichting HIER klimaatbureau de Climate Comedy Night II in de Stadsschouwburg Utrecht.

Onder andere Arjen Lubach, Hans Dorrestijn en Dominee Gremdaat maakten grappen over alles wat met het klimaatprobleem te maken heeft en dreven de spot met duurzaamheidsprofessionals, groene energie, windmolens etc. De presentatie was in handen van Helga van Leur.
Jij wil toch ook bijdragen aan een betere Achterhoek?
STAP VANDAAG OVER OP ACHTERHOEKSE GROENE ENERGIE
Onze Belinda, Michel, Mireille en Pieter zitten voor je klaar.
Bel (0314) 820 388 of kijk op www.agem.nu.
Deel op Facebook
Tweet hierover
Stuur door per mail
Copyright © 2018 Agem, All rights reserved.