Copy
Agem nieuwsbrief mei 2014
Lees de nieuwsbrief in uw browser
AGEM levert 100% groene stroom. We zijn bezig om dat via zonne- en windparken volledig uit de Achterhoek te halen. Vooralsnog komt de Achterhoekse stroom uit Zelhem, van de voormalige stortplaats. Prodeon tapt het stortgas af en zet het om in elektriciteit. Directeur Arjun van Merkerk legt uit.
“Ons bedrijf is sinds 2004 actief op de Langenberg. De hoeveelheid gas van een stortplaats is eindig want het komt van organisch afval dat vergist. De hoeveelheid is afhankelijke van de leeftijd van de stortplaats en van wat er is gestort.
Van vetten komt veel methaan en oude storten bevatten minder gas dan jonge. De Langenberg bij Zelhem is een relatief oude stort. Het bruikbare deel van het gas is momenteel 50%.”
Hoe werkt het eigenlijk? 
Logisch om energie
bij AGEM te halen
Het Inloophuis Oude IJssel was de eerste klant van AGEM. Tijdens de Verduursaamdag op 26 oktober bood directeur Guus Ydema een half jaar gratis energie aan van AGEM.
Guus Ydema: “AGEM heeft als maatschappelijke doel, de Achterhoek energie-neutraal te maken. Daar past zo’n verduurzaamd pand natuurlijk bij.”Op 2 mei is het inloophuis volledig overgedragen, waarna de verbouwing gaat beginnen. De stichting Inloophuis Oude IJssel gaat Plantenstraat 2 inrichten als ontmoetingshuis voor mensen met kanker en hun familie en betrokkenen. De stichting heeft dus bij uitstek een maatschappelijke functie.
“Ik vind het dan logisch om de energie bij AGEM te halen”, aldus voorzitter Henk Wubbels.
Lees meer hoe maatschappelijk doelen elkaar versterken
Otto Willemsen sponsort liever de Achterhoek dan Poetin
Otto Willemsen heeft veel te zeggen over duurzame energie. Hij stond, als deelnemer aan de Tafel van Groenlo aan de wieg van AGEM. "Waar je bent, moet je zijn. Je kunt met je energie Poetins oligarchen betalen, maar je kunt het ook in de eigen regio investeren. Achterhoekers betalen ongeveer 220 miljoen euro aan energie. Dat is veel geld. Door Agem betaal ik nu voor echt groene energie en met het geld stimuleer ik direct de Achterhoekse economie", verklaart Willemsen zijn keuze voor AGEM.
OTTO WILLEMSEN ZOEKT ENERGIE DICHT BIJ HUIS

“Mensen moeten zich thuisvoelen bij duurzame energie.” Otto Willemsen is de schrijver van Thuis in Energie, waarin hij op eenvoudige manier de soms technische begrippen rond duurzame energie uitlegt.
Over het overstappen naar AGEM: "Dat ging prima, ik werd goed geholpen, Justin hielp me zodat ik de zonne-energie die ik zelf opwek tegen het hoge tarief vergoed krijg. Ik ben dus helemaal tevreden. 

AGENDA
12 mei Scholder an scholder: met AGEM besparen sportverenigingen op energie (AZSV, Aalten)
14 mei idem (sportclub Neede)
20 mei idem (MvR 'S-Heerenberg)
21 mei Conferentie Verduursaam (ICER, Ulft)

 
AANMELDEN KAN WEER MET SAFARI
 
Tot voor kort was aanmelden via de Apple-browser Safari soms een probleem. Dit kwam omdat bij de aanmelding een cookie wordt geplaatst om gegevens bij te houden. Die wordt echter niet standaard geaccepteerd in Safari.
 
De oplossing hiervoor is dat als we zien dat cookie's niet werken een link wordt getoond. Via
die link kan dan in een apart scherm de aanmelding worden uitgevoerd.
Share
Share
Copyright © 2014 AGEM, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp