Copy
Terugblik Showcase Art Vlaanderen
View this email in your browser
10-18 MEI 2014
 
Showcase Art Vlaanderen’s eerste editie sloot op 18 mei 2014 met succes en na een uitzonderlijk programma haar deuren. 

Gebaseerd op meer dan 25 jaar ervaring van het Internationaal Artistiek Forum in Kunst promotie en culturele interactie tussen Nederlandstalige en Spaanstalige kunstenaars, bewees Showcase Art Vlaanderen zich als evenement met ruimte voor experimentele Kunst, waar opkomende kunstenaars in wisselwerking konden treden met een reeks van internationaal gevestigde en succesvolle kunstenaars.

Meer dan 20 artisten uit 10 verschillende landen namen deel aan deze editie, gesponsord door Mercedes Europa en Alizarine. Meer dan 1000 bezoekers kwamen de schilderijen, beeldhouwwerken, foto’s, video’s en installaties in CC Coloma in Sint-Pieters-Leeuw bewonderen.   

 

* EXPO DEELNEMERS * PARTICIPANTES * PARTICIPATER * PARTICIPANTS *

           Uit Vlaanderen: Paula CEUSTERS, Nico DE KONINCK, Mieke HAESEVOETS,
Amber KALISHOEK, Mady MAERIËN, Jetty VAN CAMPENHOUT,
Dirk WAGEMANS, Yolanda WASSENHOVE.

Nederland: Nicole SELDENTHUIS,  Ans-SLUIJTER-WOLTERS.

Polska: Stefania JEZIERSKA. España: Chantal RIPOL, Carolina TOYOS.

Italia: Joachim CALTABELLOTA. Suisse: René MARTIN. Argentina: Berta CARDOSO.

Honduras: Ezequiel PADILLA AYESTAS, Hugo OCHOA, Lester RODRIGUEZ.

 
De openingsreceptie werd bijgewoond door verschillende persoonlijkheden uit de politieke en kunst scène, zoals Ambassadeur Giampaolo Rizzo-Alvarado, Ambassadeur Christine Stevens, Ambassadeur Robert Vandemeulebroucke en Schepenen Jan Desmeth.  

Het evenement werd geadverteerd in het Brussels magazine The Bulletin en in het Londens design magazine Art Tread, op Radio 2, en de volgende sites: 

www.uitinvlaanderen.be
www.theartboulevard.org
www.hln.be
www.xpats.com
www.netevents.be

De namen van de kunstenaars en sponsors zijn verspreid naar een e-mail lijst van 2000 kunst liefhebbers en werden samen met foto’s en pers publicaties getwitterd naar 1800 ‘followers’.

Tijdens de ceremonie kregen negen persoonlijkheden een Zilveren of Gouden Kruis der Verdienste in de orde van de Nederlanden en de Hispanidad. Drie Gouden Kruisen werden uitgereikt. Gedurende een emotionele afscheidsspeech gaf Christiaan-Albert Roggeman na 28 jaar het Voorzitterschap van het IAF over aan Dirk Wagemans. Deze speech is hier beschikbaar op onze website.  
‘Marea Alta’ van Hondurees kunstenaar Lester Rodriguez vulde samen met ‘Post Bild Lilli’ van Zwitsers kunstenaar René Martin de belangrijkste zaal van het Coloma Kasteel.          
IAF’s nieuwe Voorzitter Dirk Wagemans samen met Ambassadeur Christine Stevens (België) en Ambassadeur Giampaolo Rizzo-Alvarado (Honduras) tijdens de openingsreceptie op 10 mei 2014 in CC Coloma in Sint-Pieters-Leeuw. 
Bertha Cardoso neemt het Zilveren Kruis der Verdiensten in ontvangst, overhandigd door Ambassadeur Rizzo-Alvarado. Protector van de Orde in de Nederlanden en de Hispanidad. Mieke Dutois, Mieke Haesevoets, Mady Maeriën, René van Eyken en Hans Van Dyck kregen ook het Zilveren Kruis in ontvangst.
Erevoorzitter Christiaan-Albert Roggeman, kunstenares Mieke Dutois en Ambassadeur Giampaolo Rizzo-Alvarado. Mieke nam het Zilveren Kruis der Verdienste in ontvangst en beide heren met het Gouden Kruis der Verdienste.
Kunstenares Mady Maeriën (centraal), Erevoorzitter Roggeman (rechts) en een bewonderaar. 
Voorzitter Dirk Wagemans neemt het Gouden Kruis der Verdienste in ontvangst van Protector Ambassadeur Giampaolo Rizzo-Alvarado.
Christiaan-Albert Roggeman draagt het Voorzitterschap van het Internationaal Artistiek Forum over aan Dirk Wagemans en wordt voor zijn 30 jaar lange bijdrage in de bloemetjes gezet door Vice-Voorzitter Elisabeth Charlotte Dornes-Szakacs. 
Schepen van Cultuur Jan Desmeth, Ere-Vice-Voorzitter Paul Caes, kersvers Voorzitter Dirk Wagemans, Vice-Voorzitter Elisabeth Charlotte Dornes-Szakacs, uittredend voorzitter Christiaan-Albert Roggeman en Ambassdeur Rizzo-Alvarado. 
Mooi sfeerbeeld van de inkomhal van Kasteel Coloma. Beeldhouwster Sonia Podoor, Erevoorzitter Christiaan-Albert Roggeman, Ambassadeur Christine Stevens, Bogna Jezierska, Voorzitter Dirk Wagemans en Pools kunstenares Stefania Jezierska. 
Dirk Wagemans, Protector van de Orde Ambassdeur Giampaolo Rizzo-Alvarado, kunstenares Nicole Seldenthuis en Christiaan-Albert Roggeman.
Bogna Jezierska, Dirk Wagemans en Poolse kunstenares Stefania Jezierska in de vertrekken van Kasteel Coloma.
Ambassadeur Giampaolo Rizzo-Alvarado, kunstenares Mieke Haesevoets en Christiaan-Albert Roggeman. 
Cultuurfunctionaris van de Gemeente Sint-Pieters-Leeuw en directeur van CC Coloma Dennis Deneulin en Zwitsers kunstenaar René Martin voor een van de werken van de kunstenaar. 
 Foto kunstenaar Joachim Caltabellota, Dirk Wagemans en Directeur Dennis Deneulin.
Het team voor de toekomst zoals het vandaag is, met de blijvende steun van uittredende voorzitter Roggeman uiteraard: Hans Van Dyck als Chef Verantwoordelijke, Voorzitter Dirk Wagemans en Protector Ambassadeur Giampaolo Rizzo.
 
Copyright © 2014 Internationaal Artistiek Forum IAF, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp