Copy
Opstellen van biografie
View this email in your browser
Beste IAF kunstenaars,

In het verleden deelden we jullie al mee dat we als Forum een plaats op onze website willen geven aan al onze leden-kunstenaars. Naast de evenementen is dit dé doelstelling die we willen realiseren in 2015.

Binnenkort zullen we dan ook het eigenlijke startschot geven, waarover later uiteraard meer.

Ter voorbereiding is het goed een biografie te voorzien, alsook enkele digitale foto’s van jouw werk. Laat ons dit Stap 1 noemen. Stap 2 is dan het uiteindelijk opladen van deze teksten en foto’s in onze website.

Iedereen heeft natuurlijk de vrijheid zelf een biografie te schrijven, maar voor die kunstenaars die twijfelen hoe hieraan te beginnen hierbij enkele tips:
  • Zeg eerst iets over je werk. Wat is er zo typerend aan? Gebruik je bepaalde thema’s? Gebruik je steeds olieverf, of… Is er een kunstenaar of iets anders wat je inspireert? Is er een boodschap dat je met je werk wil brengen?
  • Zeg dan iets over jezelf/de kunstenaar. Vanwaar ben je afkomstig en wanneer ben je geboren? Wanneer ben je voor het eerst begonnen als kunstenaar? Heb je een opleiding gevolgd?
  • Zeg dan iets over wat je bereikt hebt met je werk (verkocht, tentoonstellingen, een onderscheiding). Dat is misschien moeilijk omdat van jezelf te schrijven J maar een lezer gaat dit wel verwachten.  Als laatste kan je misschien nog zeggen welke plaats kunst en cultuur vandaag in je leven inneemt.
  • Schrijf alsof je over iemand anders schrijft (hij/zij  werd geboren in…). Dit is gemakkelijker en komt meer professioneel over.
  • Misschien goed dat je niet meer als een halve pagina schrijft.
Hopelijk zijn jullie iets met deze tips. Ik zou vooral zeggen: probeer gewoon, we kunnen daarna nog steeds elementen in overleg aanpassen.

Hieronder kan je alvast 2 voorbeelden vinden. Niet dat dit de perfecte biografieën zijn, deze zijn eigenlijk ook iets te lang, maar misschien kunnen ze helpen.

Je kan tevens altijd een versie van je biografie sturen naar onze Attaché Communicatie, Hans Van Dyck (hans@art-forum-int.eu) indien je feedback of extra hulp wenst. 

Voorbeeld:
Dirk Wagemans
Collages gecombineerd met rauwe kleuren en vrouwelijke modellen karakteriseren het werk van Dirk Wagemans. Vaak zijn bekende, al eens politieke, gebeurtenissen of persoonlijke ervaringen de inspiratiebron voor zijn creaties. Zijn kunstwerken zijn de voetafdrukken van het leven dat hij leidt en wat hij moet verwerken.

We zien in zijn kunst vaak patronen terugkeren, pogingen om structuur te brengen in zijn alledaagse percepties. Vaak worden deze patronen bedreigd door losgeslagen figuren.

Het Vanitas motief, dat zowel voor ijdelheid als vergankelijkheid staat, komt tevens vaak terug in zijn werk. De personages in zijn werken lijken te lijden aan een soort status angst. Een trauma om hun positie, macht of imago te verliezen.

Recent echter zien we dat het lijnenspel meer de bovenhand halen in zijn schilderijen, en dat de initiële figuur aan terrein verliest t.o.v. de kleuren en algemene compositie. We zien verschillende lagen of niveaus (verf, collages of printtechnieken) met elkaar in dialoog gaan. Er ontstaat hierdoor een soort dynamiek en vibratie.

Dirk is geboren in juli 1979 in Leuven (België). Hij studeerde kunst in Heverlee en aan de academie van Leuven. Voor en tijdens zijn universiteitsjaren deed hij mee aan verschillende lokale tentoonstellingen waar hij enkele prijzen won als jonge kunstenaar. In 2014 ontving Dirk Wagemans het Gouden Kruis der Verdiensten in de "Orde  van de Nederlanden en de Hispanidad"  uit de handen van Z.E. Ambassadeur Giampaolo Rizzo Alvarado, Waarnemend Permanent Vertegenwoordiger van Honduras bij de Verenigde Naties.

Naast zijn opleiding als kunstenaar, heeft Dirk universiteitsdiploma’s in Geschiedenis, Internationale Politiek, Geografie en Management. Tijdens zijn studentenjaren in België en Italië kreeg zijn werk meer maturiteit en werd het steeds sociaal en politiek bewuster.

Verschillende van zijn schilderijen zijn vandaag deel van privé collecties in Europa en Amerika.

Sinds 2011 is Dirk Wagemans meer actief als internationaal kunstenaar, met tentoonstellingen in Brussel, Amsterdam, Berlijn, Wenen, Geneve, Barcelona, Miami, New York en Tel Aviv.

 
Naast actief als kunstenaar, is Dirk vandaag voorzitter van het Internationaal Artistiek Forum.

Dirk Wagemans contact info:
e-mail: art@dirkwagemans.com
website: www.dirkwagemans.com


Voorbeeld:

Hans Van Dyck

Hans Van Dyck is een mannenmode ontwerper gestationeerd in London.
 

Geboren te Leuven (België) begon hij in de herfst van 2012 aan zijn Bachelor studies BA (Hons) Fashion Design aan Ravensbourne University, London met de bedoeling om zich te specialiseren in mannenmode. 

 

Zijn ontwerpen hebben een zeer eigentijdse en energieke vibe. Zijn ontwerpen bevatten vaak een helder, vaak kritisch, beeld van deze wereld. Een eclectische stijl die vakmanschap en traditie samen brengt met een geavanceerd vleugje moderniteit is wat hem definieert als ontwerper.

 

Tijdens zijn studies heeft hij verschillende lange, zelf gekozen stages ondernomen, waaronder CuteCircuit, Meadham Kirchhoff en Phiney Pet, waar hij de mogelijkheid had om waardevolle industrie ervaring op te doen.

 

Hij heeft samengewerkt met Phiney Pet als Studio Manager sinds de oprichting van haar eigen label in September 2013. Hij werkt tevens ook als vrijwillig Attaché Communicatie voor het International Artistiek Forum dat hem decoreerde met het Zilveren Kruis in de "Orde van De Nederlanden Y La Hispanidad". Dit Zilveren Kruis onderscheid persoonlijkheden met opmerkelijke verdienste op het cultureel, artistiek en sociaal domein.

Hij is momenteel bezig aan het laatste jaar van zijn BA (Hons) studies en studeerde af in juni 2015. 

 

Hans Van Dyck is steeds geïnteresseerd in nieuwe projecten, collaboraties, freelance werk en job opportuniteiten. Altijd welkom om contact te zoeken als je een interessante  opportuniteit of opkomend project hebt.

Hans Van Dyck contact info:
e-mail: contact@hansvandyck.com
website: www.hansvandyck.com

Copyright © 2015 Internationaal Artistiek Forum, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp