Copy
Ser mailet konstigt ut? Titta på det i din webbläsare genom att klicka här
Vi bygger omtanke i en föränderlig värld.

ETTELVA Arkitekter vinner markansvisningstävling i Vaxholm

Bild: ETTELVA Arkitekter

 

Det vinnande förslaget som tagits fram på uppdrag av Besqab i samarbete med Södergruppen arkitekter omfattar 300 bostäder på Norrberget i Vaxholm. ETTELVA Arkitekter har ritat ca 150 bostäder där huvudfokus har varit en varierad bebyggelse med småskalig karaktär som anpassats väl till Vaxholms befintliga stadsnät och förutsättningar.
 
- Vi är jätteglada att vi fått förtroendet både från bedömningsgruppen och från allmänheten i Vaxholm att arbeta vidare med ny bebyggelse på Norrberget. När vi tar oss an projekt använder vi alltid vårt motto Vi bygger omtanke i en föränderlig värld som ledord, och vi tycker att vi med detta projekt lyckats extra bra med att omsätta visionen till stadsplan och byggnader. Det trevliga och kreativa samarbetsklimatet med Södergruppen och Besqab har också varit en stor framgångsfaktor, säger Linda Saarnak, uppdragsansvarig arkitekt och ansvarig för affärsområdet Bostad på ETTELVA Arkitekter.
 
ETTELVAs och Södergruppens vision för Norrberget är att stadsdelen ska kännas som ett hem - en trivsam, integrerad och sömlös del av Vaxholms stadsväv. För att åstadkomma detta innehåller förslaget en varierad och modern arkitektur med fasader i framförallt trä - essensen av Vaxholm i en modern och hållbar tappning. Låg bebyggelse i två till tre våningar plus inredd vind ger en skala som ansluter till Vaxholms tidigare bebyggelse och tydliga, intima gaturum med träd och grönskande öppningar leder in till trevliga gårdar. På strategiska platser vidgas gaturummet och bildar en trivsam mötesplats. Detta skapar en stadsdel som är inbjudande för alla, både för boende och besökare i området.
 
Förslaget för Norrberget kommer att ligga till grund för ett detaljplaneförslag som planeras visas för allmänheten hösten 2017.
 
För mer information:
Kontakta Linda Saarnak, Ansvarig Bostad 076-525 79 31, linda.saarnak@ettelva.se

Titta gärna in på vår hemsida för att få mer info om vår verksamhet.
www.ettelva.se
Detta är ett pressmeddelande från ETTELVA Arkitekter. Om du inte vill få fler brev, klicka här för att avsluta prenumerationen.

ETTELVA Arkitekter AB
Maria Skolgata 79A
118 53 Stockholm


Copyright © 2017 ETTELVA Arkitekter AB, All rights reserved.

Email Marketing Powered by Mailchimp
Copyright © 2017 ETTELVA Arkitekter AB, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp