Copy
Ser mailet konstigt ut? Titta på det i din webbläsare genom att klicka här
Vi bygger omtanke i en föränderlig värld. 
Nyhetsbrev våren 2018

ETTELVA + MILLIMETER = SANT


I slutet av februari tillkännagav ETTELVA och Millimeter att kontoren går samman för att kunna erbjuda fastighetsägare och hotelloperatörer ett helhetsgrepp som skapar en unik upplevelse för hotellgästerna. Millimeters huvudsakliga inriktning är varumärkesbyggande arkitektur och kommersiella lokaler som hotell, gallerior, butiker, kontor samt restauranger och caféer. Tillsammans blir Millimeter och ETTELVA med systerföretaget MER drygt 120 medarbetare, vilket är ett av de större arkitektkontoren i Sverige. Sammanslagningen är ett strategiskt beslut som ett led i ett större utvecklingsarbete och vi ser fram emot att få tio nya kollegor! Läs mer om sammanslagningen här.

Bild: Kust Hotell & Spa (ETTELVA och MER) / Alcron Luxury Hotel (Millimeter)

101 mäktigaste i Hållbarhetssverige


Nyligen utsåg Aktuell Hållbarhet Årets mäktigaste i Hållbarhetssverige för tionde året i rad. Prisutdelningen med efterföljande mingel ägde rum på ETTELVAs kontor. ETTELVA stod som medarrangör till evenemanget och drygt ett hundratal personer med fokus på hållbarhet inom en mängd olika branscher samlades i Beskowhuset i gamla Tobaksmonopolet. Se hela listan med vinnare och läs mer här.


Bild: Aktuell Hållbarhet. Årets mäktigaste person i Hållbarhetssverige blev i år Per Bolund, konsument- och finansmarknadsminister (MP), regeringen.

På gång i projekten


ETTELVA fått förtroendet att rita Rimbo nya skola och kulturscen. Uppdraget är ett samarbete mellan Credentia, ETTELVA och Norrtälje kommun. Projektet innefattar planering för en skolverksamhet på lågstadienivå med tillhörande kulturscen med kapacitet för 350 besökare. I uppdraget ingår, utöver systemhandling och bygghandling, även gestaltningsstudier för fasader och husvolymer.

Dialogprocessen för utvecklingen första etappen i Börjetull är avslutad och ETTELVAs projekt blev ett av de två vinnande förslagen. ETTELVA och Borätt/Seniorgården får två av tre kvarter i Börjetull, som blir en av Uppsalas nya entréer. Området blir en övergång mellan kvartersstad och rekreationsområde.

I januari var det dags för det första spadtaget i det blivande bostadsområdet Igelsta strand i Södertälje som ETTELVA Arkitekter utvecklar tillsammans med JM. Det nya området öppnar staden mot vattnet och binder samman Östertälje med Södertälje. Färdigutbyggt kommer det finnas ca 500 bostäder i flerbostadshus och radhus. 

I januari gick även startskottet för utvecklingen av Bäckby centrum i Västerås med en utställning för invånarna om projektet. 400 nya bostäder, ett nytt aktivitetsområde, torg- och parkstråk samt förnyat vägnät planeras för området. Tillsammans med Ikano Bostad har ETTELVA utvecklat två centrala kvarter placerade längs med huvudgatan.

Bio Beskow No 6


I februari bjöd vi in till Bio Beskow No 6 - andra delen av temat Bostadens kvaliteter. Vi visade filmen Where Architects Live där vi fick kika in i hem som tillhör arkitekter som Shigeru Ban, Zaha Hadid och Daniel Libeskind. Vi delade även med oss av resultatet från vår tidigare utställning Bostadens kvaliteter där vi presenterade ett hundratal bilder på vad våra medarbetare uppskattar i sina hem, men även vad vi vill undvika. I Så bor vi presenterar vi en analys av vår kartläggning och förslag på hur vi som arkitekter kan leva som vi lär och rita bostäder vi själva vill bo i. Ladda ner Så bor vi här.

Husbyggarpodden


Vår bostadsarkitekt Anita Hansson medverkar i Husbyggarpodden och ger tips på hur du ska tänka när du bygger ditt eget hus! Lyssna på podden och läs mer här.

Vi medverkar i forskningsprojektet ISSUE


Projektet ISSUE – Integrating Sustainability Strategies in Urban Environments – leds av KTH som har knutit ett antal byggaktörer, konsulter och kommuner till ett forum. I projektet utbyter man erfarenheter och får stöd från forskarna och varandra för att komma framåt i frågor rörande social hållbarhet, ökad hållbarhet i stadsbyggnadsprocessen, ekosystemtjänster, energi och geografiska informationssystem för ökad hållbarhet.
Emma Östlund är Hållbarhetsstrateg / Miljöplanerare på ETTELVA. Läs hennes blogginlägg om projektet här.
Detta är ett nyhetsbrev från ETTELVA Arkitekter. Du får det här mailet då du valt att prenumerera på det eller varit i kontakt med oss. Om du inte vill få fler brev, klicka här för att avsluta prenumerationen.

ETTELVA Arkitekter AB
Maria Skolgata 79A
118 53 Stockholm

Copyright © 2018 ETTELVA Arkitekter AB, All rights reserved.

Email Marketing Powered by Mailchimp