Copy
Ser mailet konstigt ut? Titta på det i din webbläsare genom att klicka här
Vi bygger omtanke i en föränderlig värld. 
Nyhetsbrev våren 2017

ETTELVA vinner markanvisningstävling i Vaxholm!

Det vinnande förslaget som tagits fram på uppdrag av Besqab i samarbete med Södergruppen arkitekter omfattar 300 bostäder på Norrberget i Vaxholm. ETTELVA Arkitekter har ritat ca 150 bostäder där huvudfokus har varit en varierad bebyggelse med småskalig karaktär som anpassats väl till Vaxholms befintliga stadsnät och förutsättningar. ETTELVAs och Södergruppens vision för Norrberget är att stadsdelen ska kännas som ett hem - en trivsam, integrerad och sömlös del av Vaxholms stadsväv. 

- Vi är jätteglada att vi fått förtroendet både från bedömningsgruppen och från allmänheten i Vaxholm att arbeta vidare med ny bebyggelse på Norrberget, säger Linda Sarnaak, ansvarig arkitekt på ETTELVA.

Läs hela pressmeddelandet här.

KUST Hotell & Spa får Stora Byggpriset!


Stora Byggpriset delas ut av Norrbottens Byggmästarförening och är instiftat för att uppmärksamma positiva insatser som görs för skapande och tillväxt i Norrbotten. Läs mer om priset här.

KUST Hotell & Spa nominerades även till Årets bygge 2017. Svensk Byggtjänst och Byggindustrin står bakom priset, som varje år nominerar 20 byggprojekt i Sverige som presterar i kvalitet, samarbete, ekonomi och form.

ETTELVA lanserar guide för nyanlända arkitekter


ETTELVAs guide för nyanlända arkitekter fick stor genomslagskraft, både i medierna och bland branschkollegor. Guiden är tänkt som hjälpmedel för nyanlända arkitekter och med tips, råd och personliga berättelser hoppas ETTELVA kunna underlätta för nyanlända arkitekter att hitta jobb, bostad och ett socialt sammanhang. Ladda ner guiden här.
 

Byggstart för Järla Sjö


I ett nära samarbete med byggnadsantikvarier har ETTELVA arbetat med utvecklingen av centralkvarteret i Järla Sjö på uppdrag av SSM/Profi. Nu är bygget i full gång.

Här ser man påbyggnaden av de nya etagelägenheter som illustrerats i bilden ovan växa fram. Se fler bilder från bygget här.

Allt du behöver veta om dagsljus & belysning 

Ludvig Holmberg och Carl Zulu Gerdén på ETTELVA är specialister på ljusdesign. De har båda utbildning inom ljusarkitektur och erfarenhet av Dialux-beräkningar åt armaturföretag och dagsljusberäkningar.

Nu har Ludvig och Carl tagit fram en lathund för dagsljusberäkning och artificiell belysning som du kan ladda hem och använda dig av.
Lathunden är en del av ETTELVAs KunskapskanalMycket nöje! 
 

Aktuellt på ETTELVA Arkitekter

ETTELVA är nu över 70 medarbetare!


Under första kvartalet har vi rekryterat ytterligare sex nya medarbetare. 

Läs mer om våra nyanställda här.

Arkitekturbloggen utsedd till årets bästa branschblogg!


Kommunikationsbyrån Navigator har utsett Arkitekturbloggen till årets bästa branschblogg. ETTELVAs medarbetare Lars Gezelius publicerar kontinuerligt intressanta blogginlägg om det byggda kulturarvet på arkitekturbloggen som ligger hos Sveriges Arkitekter. Arkitekturbloggen hittar du här.
 

Bio Beskow No. 4: Bostadens kvaliteter

Bio Beskow no. 4 gick under temat ”Bostadens kvaliteter”.
Vi visade den dokumentära långfilmen The Infinite Happiness - om människorna som bor i Bjarke Ingels omtalade ”8tallet” i Köpenhamn.

 

Innan filmen bjöd vi in till vernissage för ETTELVA Arkitekters utställning ”SÅ BOR VI”, en extern kartläggning som syftar till att ta reda på vad vi medarbetare på ETTELVA finner kvalitativt med våra bostäder.
I utställningen SÅ BOR VI får vi ta del av ett hundratal bilder på vad vi uppskattar i våra hem, men även vad vi önskar att vi slapp. Utställningen är en del av ett större projekt som kommer att fortlöpa under året. 
I samverkan med utställningen höll vi en uppskattad workshop i form av en live-undersökning där gästerna fick besvara frågor som behandlade den subjektiva uppfattningen om vad som är kvalitativa bostäder. Läs mer om kvällen och kommande Bio Beskow här.
Vi på ETTELVA Arkitekter vill även passa på att önska en riktigt 

Glad Påsk! 

 
Här kan du läsa om alla våra gula projekt
 
Titta gärna in på vår hemsida för att få mer info om vår verksamhet och våra projekt samt läsa spaningar på bloggen.
Detta är ett nyhetsbrev från ETTELVA Arkitekter. Du får det här mailet då du valt att prenumerera på det eller varit i kontakt med oss. Om du inte vill få fler brev, klicka här för att avsluta prenumerationen.

ETTELVA Arkitekter AB
Maria Skolgata 79A
118 53 Stockholm

Copyright © 2017 ETTELVA Arkitekter AB, All rights reserved.

Email Marketing Powered by Mailchimp