Copy
View this email in your browser

In deze nieuwsbrief:

- De Slingerbeurs komt er weer aan!
- Janssen de Jong Bouw nieuwe Funding Partner
- Pact MVO en De Slinger bundelen krachten
- Slingerjaarprijs uitgereikt tijdens Voorjaarsbijeenkomst in het ZGT
- Maandmatches november en december
 
Lidy Noorman
Projectmanager De Slinger Hengelo

De Slingerbeurs komt er weer aan!


Volgende week is het alweer zover, op vrijdagmiddag 11 maart a.s. vindt de volgende Slingerbeurs plaats in de hal van het ROC van Twente aan de Gieterij in Hengelo. Ons team is druk bezig met de voorbereidingen. Heeft u zich al aangemeld? Het kan nog tot en met komende vrijdag, 4 maart. 
We hebben een groot aantal aanmeldingen, dus het belooft weer een bruisend evenement te worden, waar veel organisaties en bedrijven hun opwachting maken.
Heeft u zich aangemeld, maar het aanbod of de vraag nog niet doorgegeven? Geeft u dat dan z.s.m. door aan onze accountmanagers of via info@deslingerhengelo.nl
Wilt u de beurs alleen als geinteresseerde bezoeken, of wilt u eens zien, hoe het allemaal in zijn werk gaat voor u de volgende keer deelneemt? Dat kan, u kunt zich hiervoor aanmelden als bezoeker.
Tijdens de beurs kunt u overal van op de hoogte blijven via Twitter: #SBH16


 

Janssen de Jong Bouw nieuwe Funding Partner

Janssen de Jong Bouw Hengelo heeft zich als Funding Partner verbonden aan stichting Slinger Hengelo. Directeur Ron Wolbert, ondertekende daarvoor het contract in bijzijn van de voorzitter van stichting Slinger Hengelo, Frank Kerckhaert. 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Janssen de Jong Bouw Hengelo neemt haar verantwoordelijkheid richting mens en omgeving. Daarom maakt Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) sinds jaar en dag onderdeel uit van de strategie. MVO zit verankerd in het DNA van Janssen de Jong Bouw Hengelo. Samen werken aan de essentie ‘Optimale ruimte voor mensen’ is dan ook het credo. Ron Wolbert, directeur Janssen de Jong Bouw Hengelo, licht het partnerschap toe: “MVO is voor ons meer dan betrokken zijn bij diverse (sport)verenigingen. Ook door bewust om te gaan met ons milieu door het ontwikkelen van duurzame concepten als de ‘warmtewinmuur’. De Slinger is voor ons een mooie manier om een helpende hand te bieden in zaken, die binnen onze organisatie ruimschoots voorhanden zijn. Zoals hergebruik van restmateriaal bij een verenigingsgebouw. Win-win is hierbij geen cliché, maar werkelijk meetbaar. Voor Janssen de Jong Bouw Hengelo gaat het dan ook om trots, vertrouwen, betrokkenheid, innovatie, kwaliteit en binding. Als Fundingpartner zien wij het Twentse noaberschap terugkomen; veur elkaar en met elkaar.” meer lezen

 

 
 

Pact MVO en De Slinger bundelen krachten

We geven een slinger aan het Pact MVO Hengelo!

De gemeente Hengelo heeft een aantal jaren de coördinerende taken van het Pact MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) verzorgd. Bij de laatste bezuinigingsronde heeft de gemeenteraad  besloten dat dit vanaf 2016 niet meer tot de kerntaken behoort. Een gedeelte van de doelstellingen van het pact is overgenomen door de organisatie van De Slinger Hengelo. Het Pact MVO houdt op 1 januari 2016 op te bestaan.

‘Een praktische invulling geven aan MVO’ en ‘Een zichtbare bijdrage leveren aan de samenleving in Hengelo’ zijn twee beweegredenen die we vaak horen als we vragen waarom bedrijven lid zijn het Pact MVO. De Slinger Hengelo heeft een soortgelijke missie. Daarom worden de leden van het Pact MVO die actief willen blijven op het vlak van MVO van harte uitgenodigd om over te stappen naar De Slinger.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons op telefoonnummer 074-2490257 of een mail sturen aan info@deslingerhengelo.nlSlingerjaarprijs uitgereikt tijdens Voorjaarsbijeenkomst in het ZGT


Op 10 februari mochten wij onze Voorjaarsbijeenkomst in de sfeervolle A. Schweitzerzaal van het Hengelose ziekenhuis houden. Hierbij werd de jaarprijs uitgereikt.
De match tussen Gemeente Hengelo en Scoutinggroep Cunera St. Marcellinus is met 1790 stemmen als winnaar uit de bus gekomen. 
 
Op een kille grijze woensdagmiddag wordt in een zacht verlichte warme zaal van Funding Partner ZGT hard gewerkt aan voorbereidingen. Medewerkers van de Ziekenhuis Groep Twente en Stichting De Slinger testen materiaal, verzetten tafels en stellen goody-bags samen. Vanmiddag vindt de Voorjaarbijeenkomst van De Slinger Hengelo plaats waarvoor bedrijven en maatschappelijke organisaties uitgenodigd zijn. Het thema: “Hoe betrek je personeel bij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen” (MVO), zal aan een panel voorgelegd worden. Daarnaast zal Frank Kerckhaert, de voorzitter van De Slinger, de Slingerjaarprijs van 2015 uitreiken.

Vanaf 15.30 uur stromen de gasten binnen. Velen kennen elkaar waardoor het met koffie en cake snel gezellig wordt. Ben Prinsen, voorzitter van het Inloophuis, hoopt nieuwe contacten op te doen. Hij vertelt enthousiast over de Landmacht die na een match op de Slingerbeurs 2015 het inloophuis geschilderd heeft. Celine Morskate van de Katholieke Bond van Ouderen: “Voor ons is dit ook een voorproefje voor de Slingerbeurs. Ik vind het mooi dat bedrijven zich inzetten voor maatschappelijke organisaties”. meer lezen 

Maandmatches november en december 

 

Maandmatch november 2015 – Gemeente Hengelo met Stichting Dierenopvangcentrum Hengelo

 

Wie zijn wij?

Wij zijn Stichting Dierenopvangcentrum Hengelo, opvang en doorplaatsen voor zwerfdieren in de gemeente Hengelo en Borne. Al jaren maken wij gebruik van de verschillende matches gemaakt bij de Slingerbeurs. Jaarlijks proberen wij via deze weg zoveel mogelijk verbeteringen door te laten voeren bij onze opvang. Wij zien de Slingerbeurs als de plaats voor ons voor alle kleine extra’s die ons helpen om van mooi naar mooier te gaan!

 

DOC Hengelo foto 1

Hierbij ons succes verhaal met de gemeente Hengelo – bestraten ca 50 m2:

Op 21-09-‘15 kwam er twee man van de gemeente Hengelo voor het bestraten van onze plas en één van de hondenvelden. Bij een poging alles zelf in handen te nemen kwamen we erachter dat een grond die niet aangetrild was geen zware lading kan houden. Na een levering van kattenbak korrels was er een heftruck vast komen te zitten in de grond. Tijd voor een andere aanpak dus! De slingerbeurs!!!

De match:

Gemeente Hengelo had vakmensen ter beschikking gesteld via de Slingerbeurs om bedrijven te helpen. Dit was natuurlijk bijna te mooi om waar te zijn, maar gelukkig hebben we een match kunnen maken.

Voorbereiding:

Na een tijdje contact te hebben gehad via de telefoon kwam er een voorwerker om te bekijken hoeveel werk alles zou zijn en of er nog materiaal moest komen. Uiteindelijk kwam hij tot de conclusie dat we naast de mankracht, alle manuren ÉN alle materialen zouden krijgen!!! Helemaal geweldig!

Start match:

Op 21-09-‘15 Kwamen de twee mannen van de gemeente met hun bus volgeladen met hun “gereedschap”, zo werd de eerste grap gemaakt. Onze dames gingen al gauw met een rood hoofd naar binnen en samen met één medewerker van onze opvang was het bestraten een feit.

Al snel  werd er een sjofel van de aanhangwagen geladen er werden er vele m2’s oud/vies zand weggeladen. Voor we het wisten stond er naast de bus er ook een grote vrachtwagen volgeladen met schoon geel zand, stenen en een net zo’n gezellige man om al het afval gelijk mee terug te nemen.

De dagen erna waren met veel gezelligheid en hard werken gevuld. Tot er halverwege de week een betonplex plaat gevonden werd. Tot onze verbazing zat er onder een put verstopt! Deze was ooit afgedekt door een oud beheerder en was bij niemand bekend. De plaat was al op meerdere delen gebroken en het had niet heel lang meer geduurd voor de grond letterlijk onder onze voeten was verdwenen als er niks aan gedaan was!

Een telefoontje later en overleg met de voorwerker gingen ze op zoek naar een oplossing. Om de putten te behouden en weer klaar te maken voor gebruik zijn er kosteloos(!) twee gemeente putten neergelegd en is alles veilig gemaakt.

Na een week lang zwoegen hebben de heren perfect werk afgeleverd. Nog geen week later kwam er opnieuw een lading kattenbak korrels binnen. Deze is zonder enige verzakking of schade naar binnen gekomen.  Aangezien het vlak voor onze open dag was hebben heel veel mensen gelijk het vakmanschap kunnen bewonderen en waren wij uit de brand geholpen.

Nawoord:

Al met al een zeer geslaagde match, met alleen maar positieve punten. Zowel het contact als de samenwerking als alle extra mijlen die gelopen zijn voor ons zijn in hele goede aard ontvangen! De Slingerbeurs is een perfect initiatief waar wij al jaren gebruik van mogen maken.

DOC Hengelo foto 3

 

 

Maandmatch december 2015 – Siemens met Het Repaircafé Hengelo

 

Beste medewerkers van de Slinger.

Tijdens de Slingerbeurs 2015 heb ik een match gemaakt. Het betrof een verzoek van Repaircafé Hengelo aan het bedrijf Siemens om een rondleiding  te verzorgen voor de vrijwilligers (allemaal techneuten) in hun fabriek waar o.a. gasturbines en compressoren worden gemaakt. Dit verzoek werd ingewilligd, omdat Siemens het zo’n origineel verzoek vond. De match was daar. Het zag er als volgt uit (bericht aan de vrijwilligers):

 

Hallo Allen,

Op dinsdag 9 juni 2015 krijgen we een rondleiding bij Siemens. Ik ben gisteren even bij Siemens geweest om te vragen waar we ons moeten melden. 
De ingang is recht tegenover de achteruitgang van het station aan het Industrieplein. Naast de ingang staat een witte zuil met de naam “Siemens” erop. Zorg ervoor dat je daar op tijd bent, liefst 13.25 uur. Ik zal daar op tijd zijn om jullie te kunnen opvangen.

Veel plezier toegewenst. We hebben deze rondleiding gekregen middels de Slingerbeurs.

Het programma zal er ongeveer als volgt uit komen te zien:

13:30 ontvangst koffie / thee

13:35 veiligheidsfilm

13:40 presentatie Siemens

14:00 veiligheidsschoenen aan

14:10 rondleiding fabriek (drie groepen)

15:10 veiligheidsschoenen uit

15:15 eventuele vragen

15:30 verhalenverteller (match met verhalenkraal) met een verhaal over techniek

16:00 einde

Uitloop tot 16:30

 

Helaas is de verhalenverteller niet doorgegaan wegens ziekte.

We hebben een uitstekende rondleiding gehad, veel gezien en genoeg gelegenheid om vragen te stellen. De techneuten hebben genoten om weer eens in een technisch bedrijf rond te lopen, want de meesten zijn gepensioneerd.

Wij, Repaircafé Hengelo en Het bedrijf Siemens vonden dit een prachtige Match.

Graag meld ik deze match aan voor match van de maand.

Met vriendelijke groeten,

Namens Het Repaircafé Hengelo,

Jans Renken


 
 

 
 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
 
Copyright © 2016 De Slinger Hengelo, All rights reserved.


meld u af voor deze mailing    ontvang de mailing op een ander mailadres 

Email Marketing Powered by Mailchimp