Copy
Forward to Friend
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
YouTube
YouTube
Email
Email
Instagram
Instagram
Lieve vrienden en vriendinnen,

Sinds de start in 2005 zijn er door de Nationale Kinderbescherming ruim 200 kinderen onder voogdijschap geplaatst in het Somawathi Home. Een aantal kinderen is na verloop van tijd weer herenigd met hun familieleden en een aantal staat inmiddels op eigen benen. Twee meisjes - inmiddels jonge dames - zijn al getrouwd en hebben een kind! Anderen studeren nog, doen een vervolgopleiding  of zijn een carriere aan het opbouwen. Met de erkenning 'Beste kindertehuis van zuidelijk Sri Lanka' worden lege plaatsen weer opgevuld door nieuwe jongere kinderen met diverse achtergronden. Al llang geen tsunami getroffenen meer, maar wel een van de achtergelaten of verweesde kinderen waarvan er 15.000 in een kindertehuis wonen. 
Kleintjes worden groot
Een greep uit het leven zoals sommige kinderen, die nu jong volwassen zijn, het maken. De opvang, de zorg en de onderwijsfaciliteiten hebben zeker bijgedragen aan hun toekomst en daar zijn zij u als donateur heel dankbaar voor.
Darshana (20 jaar) heeft negen jaar in het Somawathi gewoond. Door de Air Force is hij geselecteerd om een opleiding te volgen als helicopter ingenieur. 
Vimukthi (17 jaar) heeft na acht jaar het Somawathi Home verlaten en is bij haar oma gaan wonen. Wel met een O-level diploma op zak ! Haar broertje blijft nog in het Somawathi.
Anusha (19 jaar) woont al tien jaar in het Somawathi Home. Zij maakt rieten manden en tassen in het Vocational Training Instituut in Koggala en verdient daar een leuk bedrag mee. Zij woont nog in het Somawathi en gaat binnenkort op kamers.
Prasanna (21 jaar) woont al een jaar op zichzelf. In Ceylon Cafe werkt hij met plezier als ober. Daarnaast studeert hij Koreaans. Na zijn examen hoopt hij te worden uitgezonden naar Korea. Hopelijk wordt zijn droom werkelijkheid. 
Nieuwkomers
Wanneer er plaatsen vrijkomen worden er weer nieuwe kinderen toegewezen door de Nationale Kinderbescherming. Voordat deze kleine meisjes op eigen benen staan zijn wij als stichting nog wel even bezig !!
 
In het Somawathi Home
Management
Na het vertrek van de voormalig manager Harshana, die het Somawathi zes jaar lang goed heeft geleid, zijn er helaas een aantal wisselingen geweest. Het bieden van liefde, geborgenheid en discipline valt moeilijk te combineren. Per 2 mei zijn drie nieuwe managementleden aangesteld die verantwoordelijk zijn gesteld om de operationele taken aan te sturen. Wij hopen op een langdurige en succesvolle samenwerking.
Somawathi Saparamadu Trust
Na lang overleg heeft mevrouw Saparamadu (84 jaar) besloten haar taak als trustee af te staan aan een jongere kandidaat. Haar leeftijd en haar gezondheid spelen haar parten en zij is niet meer in staat om adequaat invulling te geven aan haar taken. Zij draagt nu de eretitel 'Founding Mother' en wij zijn haar dankbaar voor alles wat zij de afgelopen 11 jaar heeft gedaan.

Haar man Sanath Saparamadu (85) blijft voorzitter van de Trust en zoon Mohan blijft de directie voeren.
Audit 2015
SJMS/Deloitte Colombo heeft de accountantsverklaring 2015 van de Somawathi Trust opgesteld en daarmee is de controle over de Jaarrekening 2015 naar volle tevredenheid afgerond. Deloitte Den Haag voert nu de controle uit over onze Stichting. Transparantie staat hoog in het vaandel !
Singalees Nieuwjaar
Evenals voorgaande jaren hebben we het boeddhistisch nieuwjaar gevierd met de kinderen en alle stafmedewerk(st)ers. Voor iedereen een setje nieuwe kleding, de jaarlijkse cricketmatch, sterretjes en de gebruikelijke kinderspelen waaronder stoelendans, touwtrekken, blindemannetje en koekhappen. Heerlijk dit weer mee te mogen maken !
 
Vocational Training
Een groep van zes kinderen in de leeftijd van 15 tot 17 jaar volgt in Koggala een jaar lang opleiding in sieraden maken. In het nieuwe Vocational Training Centrum worden allerlei praktische cursussen in handvaardigheden geboden; een goede aanwinst voor de regio. Dagelijks vertrekt het groepje in uniform naar het opleidingscentrum en vol trots tonen ze hun vorderingen. 
 
Erkenning
De Somawathi peuter- en kleuterschool heeft van het Ministerie van Onderwijs in Sri Lanka een Award ontvangen en is erkend als een van de beste kleuterscholen van Sri Lanka. 
Het team van kleuterleidsters leidt als sinds de start in 2005 de Montessori school op het terrein.

Ruim 45 kleuters en peuters -  zowel kinderen van Somawathi Home, als kinderen uit de regio - bezoeken dagelijks de kleuterschool. Allen krijgen een schooluniform, schoolschoenen, sokken en een voedzame lunch aangeboden. Met dank aan u allen !!!
 
Een willekeurige zaterdag
De zaterdag is geen schooldag in Sri Lanka. Deze dag staat in het kader van ontspanning en creatieve vakken. Timmerles, dansles, muziekles, tekenles of lekker voor de televisie een Engels-talige film of een documentaire bekijken. Kleding wordt gewassen, de tuin wordt bijgehouden en er wordt in de namiddag veel gesport. Handbal door de meisjes en cricket door de jongens. 
 
Almsgivings
Bijna wekelijks wordt er wel een maaltijd aangeboden door zowel de Sri Lankanen als door Nederlanders die het Somawathi bezoeken. Het is daar een goede gewoonte om - als je zelf iets te vieren of te gedenken hebt - dit te delen met anderen. 

Zo kwam chefkok Suranga Neels een hele maaltijd inclusief leuke desserts verzorgen. Evenals Taco en Marjolein van Lankapura de kinderen trakteerden op een heerlijke rice & curry!!
Aan de keukentafel
 • Het Jaarverslag 2015 is wat ons betreft gereed. De accountants van Deloitte Nederland zijn bezig met de controle. Eind mei verwachten wij de accountantsverklaring en kunnen we gaan publiceren.Ons target is mede dankzij u en de legaten ruim gehaald. Met €326.000 aan geworven fondsen, excl. rente hebben wij het boekjaar 2015 afgesloten. 
 • Onze website ondergaat een metamorfose! Een nieuwe look & feel en geheel afgestemd op mobiele devices als tablets en telefoons. Een team vrijwilligers heeft ons geholpen met de Engelse vertalingen en Ronald van Dijk voert de regie als webmaster. Nog even geduld a.u.b.
 • Met de nieuwe erkenningsregeling van het CBF wil de filantropische sector transparantie bevorderen en het toezicht moderniseren. Deze regeling omvat een set van afspraken voor kwaliteit, verantwoording en toegankelijke publieksinformatie. Uiteraard wordt door ons achter de schermen meegewerkt aan deze optimalisering.
Op 3 april jl. vond in Nijmegen de beurs Voortlevend plaats. Een initiatief van bureau Studio-Mix, die ons al jaren ter zijde staan met vormgeving en strategie. De beurs stond in het kader van 'Leven en Afstand'.

Dankzij de initiatiefnemers kregen wij een gratis stand om onze stichting onder de aandacht te brengen. Lid van de Raad van Toezicht de heer Anthony de Monchy en bestuurslid Neeltje Turkstra hebben alle aanwezigen alles kunnen vertellen over een eventueel nalatenschap of een Fonds op Naam.
 
Mooie opstekers 
Het jaar 2016 is voor ons alweer goed begonnen. Meer en meer donateurs en bedrijven realiseren zich dat we na 11 jaar geen een-dags-vlieg zijn, maar een goed geleide vrijwilligersorganisatie die iedere euro één op één besteed met nauwelijks overheadkosten.
 • Van de Campo Verde Foundation ontvingen wij €30.000,- te besteden aan onderwijs.
 • Het echtpaar U. de Boer vierde hun 50-jarig huwelijksfeest en als kado van al hun gasten ontvingen wij €500,-.
 • Bisnez Management maakte €1.500,- aan ons over; bedankt !
 • Opnieuw zijn wij vernoemd in een testament met de voorlopige toezegging dat wij €250.000,- gaan ontvangen. Wij zijn er stil van.
 • Met de wens 'een goed 2016' ontvingen wij €1.000,- van de familie Boer.
 • Dank zij de mooie donaties van de Vlielanders aan Marian Oosterbaan en de Limburgers die Mieke Witte rijk bedeeld is weer veel geshopt. Nieuwe kleding voor alle kinderen, paraplu's voor de zorgmoeders, een dvd player en o.a. dvd's, In besteling zijn plafondventilatoren voor alle paviljoens en gezamenlijke ruimtes.
 • Stichting COR Wij Helpen is ons ook dir jaar weer goed gezind. Onze aanvraag om een mini-bus te sponsoren is gehonoreerd met een bijdrage van €15.000,-.
 • De scholieren van het Broeckland College in Breukelen hebben de Kerstviering aan ons opgedragen. Dank leerlingen en docenten voor jullie inzet en de mooie bijdrage van €1.400,-.

Wilt u mijn bordje vullen ?

Wie van u wil mijn bordje vullen ??
Voor €15,- per maand eet ik mijn buikje vol.
De stichting heeft een financieel adoptieplan waar u mijn bordje kunt sponsoren.
lhttp://www.weeshuissrilanka.nl/index.php…

Een mailtje aan info@weeshuissrilanka.nl en we vertellen u er alles over.

Het bestuur bedankt u allen hartelijk voor alle vertrouwen en uw steun om bij te dragen aan de toekomst van de kinderen in het Somawathi Home. 

Wij wensen u namens alle kinderen een fijne zomer.

Hartelijke groet !

Ons e-mail adres: info@weeshuissrilanka.nl
unsubscribe from this list   


 

English
العربية
Afrikaans
беларуская мова
български
català
中文(简体)
中文(繁體)
Hrvatski
Česky
Dansk
eesti keel
Suomi
Français
Deutsch
Ελληνική
हिन्दी
Magyar
Gaeilge
Indonesia
íslenska
Italiano
日本語
ភាសាខ្មែរ
한국어
македонски јазик
بهاس ملايو
Malti
Norsk
Polski
Português
Português - Portugal
Română
Русский
Español
Kiswahili
Svenska
עברית
Lietuvių
latviešu
slovenčina
slovenščina
српски
தமிழ்
ภาษาไทย
Türkçe
Filipino
украї́нська
Tiếng Việt

View this email in your browser