Copy
For other languages scroll to the bottom. 
View this email in your browser
Forward to Friend
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
YouTube
YouTube
Email
Email
Lieve vrienden en vriendinnen,

Op 26 december is het 10 jaar geleden dat de Tsunami grote delen van Azië verwoestte. Vanaf dat moment zijn wij in actie gekomen en het is ook voor ons bijna niet te geloven wat er in de afgelopen tien jaar allemaal is gerealiseerd. Dankzij de steun van heel veel donateurs en sponsoren zijn wij in staat gesteld om een compleet kinderdorp te realiseren. Honderden kinderen hebben we opgevangen.  

De eerste kinderen zijn uitgevlogen en hebben een baan; een aantal lopen stage of studeren nog.
In het Somawathi Home Holland House of Hope wonen nu 125 kinderen onder voogdijschap - in de leeftijd van 3 tot 17 jaar -  en zodra er een jong volwassene op eigen benen gaat staan maakt deze plaats voor een nieuwkomer; toegekend door de Nationale Kinderbescherming.

Samen met de lokale partnerorganisatie hebben we er de afgelopen jaren keihard voor gewerkt om dit alles te bewerkstelligen en wij hopen dit nog vele jaren - samen met u - te kunnen doen.
U weet als geen ander dat wij iedere euro één op één besteden, wij als bestuur en trust geen salaris ontvangen en de enige die een salaris ontvangen zijn de 64 lokale medewerk(st)ers.

Wij zijn er nog altijd trots op !!
MERRY CHRISTMAS
Zoals alle jaren nemen de kleuters van de Montessori Kleuterschool afscheid om in januari naar de 'grote' school te gaan. In het bijzijn van alle familie en in een zaal met 500 aanwezigen vertoonden zij hun liedjes, dansjes en toneelstukjes. Een van de liedjes was het vrolijke Jingle Bells als kerstliedje.
Een mooiere Kerst groet is er niet !
Veel kijkplezier en geniet van dit vrolijke schouwspel.
Interview met Raja en Nimal
Twee broers uit één gezin wonen al sinds 2005 in het Somawathi Home. In dit interview vertellen zij over hun achtergrond, hun leven in het Somawathi, waar ze goed in zijn en wat zij in de toekomst willen bereiken. 
In het Somawathi Home
In Sri Lanka is het een goed gebruik om je eigen feestelijkheden te delen met minderbedeelden. Een mooie bijdrage waarbij voor €125,- de lunch wordt aangeboden voor alle bewoners.
De schoolvakantie is aangebroken. De grote jongens zijn volop in de weer om alle speelmaterialen in de speeltuin te schuren, plamuren en te schilderen. 
De 14 jarige Isanka komt op school niet mee en blijft onvoldoendes halen. Heel frustrerend voor hem en daarom is hij nu aangesteld als keukenhulp. Voor stage buitenshuis is hij nog te jong, maar in de keuken van het Somawathi Home voelt hij zich helemaal thuis.
Samanthika en Thanuja volgen beiden een opleiding bij de Hotelschool en lopen nu stage in het Long Beach Hotel in Koggala. Ze zijn 17 jaar en gaan 's morgens vroeg met de bus naar het hotel en komen voor donker weer terug. Trots dat ze zijn !!!
Nieuw jaar, nieuwe kleding ! Samen met hun zorg moeders en Marian Oosterbaan als sponsor zijn alle kinderen gaan shoppen en heeft iedereen een nieuw setje kleding. 
Iedere keer als de 'witte tantes' er zijn is het feest voor de kinderen. Zwemmen is dan wel het grootste feest en het is geweldig te zien hoe ze zich vermaken en het merendeel kan zwemmen.
Aan de keukentafel
 • Op 8 november heeft de halfjaarlijkse bijeenkomst met de Raad van Toezicht plaatsgevonden. De heren toonden zich uiterst tevreden met de gang van zaken.
 • Een groep studenten / young professionals heeft onder de naam 'De Kleine Consultant' een uitgebreid onderzoek voor ons verricht. De samenstelling van het bestuur, de toekomst en hoe fondsen te werven in tijden van crisis. Erg leerzaam en vooral zeer waardevol.
 • Op 26 december a.s. vindt in het Somawathi Home een herdenkingsbijeenkomst plaats.  Een aantal vrijwilligers zullen deze bescheiden herdenking bijwonen. Bescheiden, want in Sri Lanka en ook voor ons ligt de focus op de toekomst.
 • 29 maart 2015 bestaat het Somawathi Home 10 jaar. Een mijlpaal en een moment dat we graag willen delen met alle donateurs en vrijwilligers. Een bijeenkomst is in voorbereiding; waarover later meer. Noteert u deze datum alvast in uw agenda ?
In de media
In diverse media wordt deze maand aandacht besteed aan '10 jaar na de Tsunami'. Ook wij  zijn benaderd en hebben en krijgen een aantal mooie publicaties:
 • Het gedrukte magazine ZIN en op hun website
 • De Telegraaf op 24 december a.s.
 • Het Algemeen Dagblad - editie Haaglanden - op 24 december
 • EenVandaag Radio op 24 december om 14.40 uur
December kado-maand

In januari begint het nieuwe schooljaar. Voor het Somawathi Home betekent dit een enorme uitgave. Voor ieder kind twee nieuwe schooluniformen, twee paar sokken, schoolschoenen, twaalf schriften voor ieder vak één en waar nodig een nieuwe schooltas. 
Vorig jaar deden velen van u mee om hierin bij te dragen en wij hopen ook dit jaar weer op uw steun te mogen rekenen. Kijk hier hoe u mee kunt doen.
Mooie opstekers 
Om te voorzien in voldoende drinkwater voor alle woonpaviljoens en gezamenlijke ruimtes moet een nieuwe bron worden aangeboord. Een kostbare aangelegenheid vanwege de enorme grootte. Van de COR Foundation ontvingen wij €.7.500,-; zijnde 50% van de totale kosten voor de enorme bron.
Buiten alle maandelijkse waardevolle bijdragen die wij - van inmiddels 400 vaste donateurs - mochten ontvangen, waren er de afgelopen periode weer een aantal mooie extra en onverwachte schenkingen:
 • Stichting Frodo schonk ons €.500,-.
 • De heer G. Kuijpers verlengde de notariële schenking en blijft ook de komende 5 jaar €.2.000,- schenken als lijfrente.
 • Van de heer G.J.J. Nefkens ontvingen wij €.1.200,-.
 • Tessel van der Wilde stuurt met regelmaat een leuke tekening aan haar pen friend Nilmini in het Somawathi Home.
 • Van Notariskantoor Elshof ontvingen wij bericht dat de overleden mevrouw Kousbroek ons een deel van haar vermogen nalaat. Ook ontvingen wij bericht van Notariskantoor Sauer en Oonk inzake het overlijden van mevrouw Vader uit Middelburg; zij laat haar vermogen na aan onze stichting. Er zitten blijkbaar engeltjes op de schouders van de kinderen in het Somawathi Home, want dit is wel heel bijzonder.
 • Voordeel Garant kocht 60 verjaardagskalenders voor hun Kerst-pakketten.
 • Van Marcelissen Steenman ontvingen wij €.500- evenals van de familie Leemans.
Het bedrijf Schilder-Gigant uit Zwanenburg heeft op haar website een oproep gedaan aan al haar klanten om een donatie te doen aan onze stichting. Waren er maar veel meer bedrijven die dit deden ..... !
Wij zijn u allen heel erg dankbaar voor alle support en het feit dat u na tien jaar nog altijd bijdraagt  om bij te dragen aan de toekomst van deze Grootste Familie van Sr Lanka.

Wat kunt u doen?

Alle ideeën zijn meer dan welkom, evenals alle hulp ! 
U weet als geen ander hoe wij iedere euro één op één besteden.
 • Benader een supermarkt bij u in de buurt voor statiegeld donaties.
 • Organiseer een concert, een etentje of een tea-party voor uw vrienden.
 • Benader de school van uw (klein)kinderen voor een sponsorloop, vastenactie, kerstviering, kunstverkoop etc.
 • Hou een verkoop op Koningsdag of andere rommelmarkt
 • Vraag uw werkgever een stukje grond te sponsoren en de naam komt op onze website
 • Adopteer een bordje/bedje/bekertje/schoolbankje
De mogelijkheden zijn legio en de fiscus draagt bij schenkingen een steentje bij.
Lieve mensen,

Het is het eerste jaar dat wij ons target om € 240.000,- aan fondsen te werven niet hebben gehaald, ondanks de inzet en de betrokkenheid van velen. Een heel mooi vooruitzicht zijn de legaten die wij in 2015 verwachten.

De kinderen in het Somawathi Home maken het allen goed en dankzij u hebben zij weer een thuis en maken zij deel uit van een hele grote familie.
Wij wensen u fijne feestdagen en een heel gezond en voorspoedig 2015.

Hartelijke groeten, 
namens alle kinderen in het Somawathi Home,
van het team aan de keukentafel 


Ons e-mail adres: info@weeshuissrilanka.nl
unsubscribe from this list  (uitschrijven)