Δείτε αυτό το μήνυμα στο browser σας. 

Ιούλιος 2019


Newsletter

 

Τέλος εξετάσεων και μπήκε το καλοκαίρι για τα καλά. Καιρός για διακοπές... ότι σημαίνει αυτό για τον καθένα. Σε έναν κόσμο όπου η οθόνη έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, η εικόνα επικρατεί σαν η εύκολη πληροφορία -τις περισσότερες φορές χωρίς κείμενο- αξίζει στις διακοπές να προσπαθήσουμε να εμφυσήσουμε στα παιδιά την αγάπη για το βιβλίο.
Να αγαπήσουν ένα άλλο βιβλίο, όχι του μαθήματος. Όχι για να διαγωνιστούν ή να εξεταστούν σε αυτό, αλλά για προσωπική τους ευχαρίστηση. Ένα βιβλίο που θα τα ταξιδέψει, θα τα διασκεδάσει, θα τους ανοίξει το μυαλό, θα τους κρατήσει συντροφιά.
Βιβλία λογοτεχνικά, περιπέτειες, μυστηρίου, παραμύθια, ιστορικά, ευτυχώς, εκδίδονται ακόμη σε αφθονία ικανά να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα, όλες τις ηλικίες. Δεν απαιτεί ρεύμα, δεν χρειάζεται σύνδεση στο διαδίκτυο, δεν προϋποθέτει παρέα, ούτε προετοιμασία, μεταφέρεται εύκολα παντού και μεταφέρει τον αναγνώστη του με ελάχιστα «οδοιπορικά» σε άλλους κόσμους, εμπλουτίζοντας το λεξιλόγιό του, ακονίζοντας το μυαλό και το λόγο του. Και με ένα διόλου ευκαταφρόνητο δίκτυο δημοτικών βιβλιοθηκών, πολλές φορές χωρίς καν κόστος αγοράς!
Και εμπιστευόμενοι τη λαϊκή ρήση που μας λέει πως «το μήλο θα πέσει κάτω από τη μηλιά» είναι σχεδόν χρέος κάθε γονιού να δώσει το καλό παράδειγμα, να αποτελέσει πρότυπο στο παιδί του με ένα βιβλίο στο χέρι...
Αλήθεια, πόσο σπάνια πια ακούμε ένα παιδί να λέει περήφανα στο φίλο του: «Λοιπόν, διαβάζω ένα υπέροχο βιβλίο....», αντί «Κατέβασα ένα παιχνίδι που τα σπάει...»;
Αξίζει όμως να προσπαθήσουμε... Το καλοκαιράκι προσφέρεται για να «διακόψουμε» μικροί και μεγάλοι τις πιο συχνές καθημερινές μας συνήθειες και να περάσουμε έστω λίγο χρόνο χωρίς οθόνες.
 

Η ομάδα του E-paideia σας εύχεται ένα όμορφο, ξεκούραστο και ξέγνοιαστο καλοκαίρι!


Σημαντικά links

"Για φαντάσου..." στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία της Εθνικής Βιβλιοθήκης

  

Για φαντάσου... Αν μπορούσες να ακούσεις τη φωνή των λουλουδιών ή των αστεριών... Αν μπορούσες να ταξιδέψεις μέχρι τον Άρη και να δεις πως μια μέρα οι άνθρωποι θα καταφέρουν να ζήσουν εκεί! Φαντάσου μια Βιβλιοθήκη να μετατρέπεται σε σχολή μαγείας και μέσα από τα βιβλία να ξεπηδούν οι ήρωες τους ή ακόμα η Βιβλιοθήκη αυτή να γίνεται ένας χώρος για κυνήγι θησαυρού ή μια χρονομηχανή!
ΟΟΣΑ Μαθησιακή Πυξίδα 2030


 
Βασικά θεμέλια για το 2030 αποτελούν οι βασικές δεξιότητες, οι γνώσεις, οι συμπεριφορές και οι αξίες που είναι προαπαιτούμενα για τη δια βίου μάθηση.
Περισσότερα
 

5o Διεθνές Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας

 

Το συνέδριο διοργανώνει η Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Περισσότερα

 

 

Πρόσφατες αναρτήσεις

Στα καλύτερα πανεπιστήμια έξι ελληνικά ΑΕΙ

Θετικό πρόσημο έχει για τα ελληνικά πανεπιστήμια η δημοσίευση του διεθνούς πίνακα κατάταξης «Performance Ranking of Scientific Papers for World Universities».
Περισσότερα

Προκήρυξη Προγράμματος «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων Δια Βίου Μάθησης»


Στο πλαίσιο του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης, ΚΕΔΙΒΙΜ του Α.Π.Θ. και μετά την επιτυχή υλοποίηση δεκατεσσάρων κύκλων, θα υλοποιηθεί ο 15ος Κύκλος του προγράμματος «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων Δια Βίου Μάθησης».
Περισσότερα

Χωρίς θρήσκευμα για πρώτη φορά τα απολυτήρια των μαθητών φέτος

Απολυτήριοι τίτλοι χωρίς αναγραφή θρησκεύματος και με αναφορά του επωνύμου του πατέρα αλλά και της μητέρας θα παίρνουν από εδώ και στο εξής οι απόφοιτοι μαθητές.
Περισσότερα

e-paideia
www.e-paideia.org
Email
Copyright © 2018 Ίδρυμα Λαμπράκη, All rights reserved.

Διεύθυνση επικοινωνίας:
Ίδρυμα Λαμπράκη
Αναγνωστοπούλου 5
Αθήνα, 10673
 
ΔιαγραφήΑνανεώστε τα στοιχεία εγγραφής σας