Copy
Lettering - Tips & Trix #16 - grattiskort och namn
Vill du inte ha Tips&Trix-brevet men fortfarande få nyhetsbrevet kan du enkelt avprenumerera/unsubscribe i detta mail!
If you do not wish to get this Tips&Trix mail but still get the Newsletter you can easily unsubscribe to this mail.
View this email in your browser

Hej på dig!


Hoppas du har haft en bra vecka!

Jag vill fortsätta på temat kort och namn: det finns så mycket glädje i att ge kort, både för mottagaren och för den som skapar kortet! Jag ger här tips på fyra olika sätt som du kan ta inspiration av för att rita bokstavsillustrationer med egna ord och namn för t.ex. födelsedagskort, vändagskort, vardagsglädjekort eller "tänker på dig"-kort. Hoppas du hittar nya idéer och motiveras att ta fram papper och penna och ge någon en unik och personlig hälsning!

Jag vill, före du får ta del av tipsen, fråga dig vad du vill se och lära dig i kommande brev? Jag kommer att sända dessa brev fram till det att jag släpper Lettering Workshop - Videokursen och det är några brev tills dess, så säg mig: vad vill du att jag ger tips om?


Ok! Nu kör vi igång med tipsen och trixen!
(Några av dessa tips har tidigare publicerats i Kuriren, en tidning som ges ut i Finland.)

 

Grattis:

1. Rita två linjer på kortet.
2. Måtta ut mitten och räkna bokstäverna för att se att alla ryms med! Skissa med lätt hand stora eller små bokstäver, skelettbokstäver, i utrymmet mellan linjerna.
3. Bredda bokstäverna genom att rita nya konturer runt bokstäverna.
4. Rita om linjerna med tusch. Välj en penna som inte ”blöder” på pappret, så slipper du kladd.
5. Sudda ut blyertslinjerna och dekorera bokstäverna. Mixa stilar eller gör alla bokstäver i likadan stil. Här ser du olika sätt att dekorera. Hitta gärna på egna!


 Ha den äran:

1. Hitta mittpunkten på kortet och rita en cirkel med hjälp av en passare eller ett runt föremål. Måtta mittpunkten på cirkellinjen för att lättare placera ut de ord du vill skriva.
2. Skriv in jubilarens namn med raka eller snirkliga bokstäver. Härma bokstäver du gillar, kanske har du en borderibok hemma, ett typsnitt i datorn eller så kollar du på nätet.
3. Fyll i linjerna med tusch och lägg till små dekorationer. Sudda sen försiktigt bort blyertsstrecken.

 


Bokstavskort:

Skriv jubilarens initial på grattiskortet! Hitta en snygg bokstav bland typsnitten i ditt skrivprogram eller sök på nätet. Rita av den stort med blyerts på ett kort. Fyll i med tusch och sudda blyertslinjerna. Effektfullt att rita med vit penna på svart papper. Det är roligt att experimentera med olika papper och pennor.

 

Namnlettering:

1. Skissa bokstäverna, i detta fall har jag använt mig av skrivstil och sedan breddat runt skelettbokstäverna. Jag har ritat in cirklar och avlånga "korvar" som hålls ofärgade och blir till blänk i bokstaven.
2. Rita konturerna och detaljerna med tusch/pigment liner.
3. Fyll bokstäverna med den färg du vill ha.
4. Gör en skuggning i 3D-effekt (instruktion till 3D kommer att finnas i min videokurs, men det finns även bra instruktioner på nätet om du inte vill vänta! :) Jag valde en gelpenna med guldfärg.
5. Här tog jag till pensel och guldfärg i akryl för att fylla 3D-fälten med färg. Om det behövs kan du putsa till kanterna med svart eller guld penna.
6. Den färdiga bokstavsillustrationen! Den blev ett födelsedagskort till min brorsdotter.
 


Ifall du skapar något utifrån dessa Tips&Trix får du jättegärna dela med dig på Instagram, Facebook, Twitter eller andra forum och tagga #letteringworkshopFLJD så att jag ser! Att visa upp det vi ritar och få uppmuntrande kommentarer peppar oss att fortsätta rita! Delad glädje är dubbel glädje! ;)

Det var allt för denna gång! Önskar dig ett fint veckoslut och så hörs vi nästa vecka!

Hör av dig ifall du har funderingar eller önskemål på vad du vill att jag tipsar om här! Svara på detta mail eller skriv nytt till sofie@fialottajansson.com!Är du ivrig på att lära dig mera om lettering/bokstavsillustration kommer jag att lansera en videokurs i slutet av februari! Här hittar du mer info om Lettering Workshop - videokursen:
Att rita bokstäver och ord - väck din skaparglädje och kreativitet!

Vill du delta i Lettering Workshop live, en fem timmars inspirerande och effektiv kreativ verkstad, hittar du datum på mina kommande kursen här:
Lettering Workshop
 
Copyright © 2017 Fia Lotta Jansson Design, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Fia Lotta Jansson Design · c/o Oscarsson · Tegelbruksvägen 36 · Hägersten 13624 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp