Copy
Extra nyhetsbrev vecka 30 2019
Njut av semesterlugnet. Snart rullar allt igen. 
För webbversionen Klicka här


Säkerhetspersonal sökes 

Hösten 2019

Stiftelsen Judaica och Judiska församlingen söker följande tjänster inom säkerhetsorganisationen: 
  • Heltidstjänst på Bajit (aktuellt från augusti/september)
  • Timanställning för våra objekt i Stockholm (kvällar/helger)
Vi söker dig som vill vara med och skapa en trygg och säker miljö för barn, personal och besökare. Vi erbjuder dig möjligheten att jobba med ett dynamiskt och varierande arbete i ett mycket bra team. I anställningen ingår även en intern säkerhetsutbildning.

Arbetsuppgifter:
I tjänsten ingår varierande uppgifter såsom kontroll av in- och utpassering, besökshantering, bevakning, eskorter samt rondering. Du kommer att jobba såväl i team som ensam. Arbetspassen innefattar såväl dagtid som kvällstid och helger. Vi söker dig som är noggrann och punktlig, serviceinriktad och engagerad, flexibel, har förmåga att samarbeta med andra oavsett kön, etnicitet, religion eller sexuell läggning och som är en lagspelare.

Kompetenskrav:
  • Gymnasiekompetens (eller motsvarande)
  • Fyllt 18 år
  • Vara ostraffad
  • Ha god förmåga att uttrycka dig på svenska i skrift och tal
  • God hälsa och fysik, samt tål stressande situationer
  • Ansvarstagande med god initiativförmåga
Det är meriterande om du som sökande är social och uppsökande i din natur, att du har ytterligare språkkunskaper samt att du tidigare jobbat med säkerhetsarbete.
Lön: Individuell lönesättning enligt kollektivavtal
Ansökan:  Endast ansökningar via mail mottas. Skickas till jonathan.jawitz@jfst.se. Märk ansökan med ”kabak”
Arbetsgivare: Stiftelsen Judaica och Judiska församlingen


Välkommen på musikalisk Regnbågsgudstjänst

Fredag 2 augusti kl. 18.30, Stora synagogan i Stockholm

Kantor Yuval Hed håller i sången, Hanna Rajs Lara läser poesi och tal av fd ordförande i Stockholm Pride: Britta Rachel Davidsohn!
Obligatorisk föranmälan: https://forms.gle/9s9FWcrvLWLRGqE87
Frågor maila jonna.wolff@jfst.se
Efter gudstjänsten går alla som vill till Mälarpaviljongen och lyssnar på coolaste klezmerkonserten med Sternfall, och som vanligt med en hemlig gäst. Varmt välkomna att gå med oss för allas lika värde!
Frågor? Maila jonna.wolff@jfst.se
Konserten arrangeras av QX och Judisk Krönika.

Gå i Prideparaden med JF!

Lördag 3 augusti kl. 13.00, Norr Mälarstrand 


I år är vi klimatsmarta och struntar i lastbilen. Ta på dig dina skönaste skor så går vi tillsammans. De 20 första som kommer får en cool t-shirt!
Anmäl dig gärna via länken så vi vet ungefär hur många vi blir:
https://forms.gle/bvfv5erLLY7ibUhG6
Happy Pride!


Afton om Fredens Oas/Neve Shalom/Wahat al-Salam

Onsdag 28 augusti kl 18.00-20.00

Judiska församlingen i Stockholm och Svenska Vänföreningen Fredens Oas välkomnar till en kväll om Neve Shalom. Möt Ety Edlund, israelisk judinna född i Kairo. I början av 1980-talet flyttade hon och maken Kent Edlund till byn Fredens Oas, mellan Tel Aviv och Jerusalem, dit judar och palestinier har sökt sig för ett gemensamt liv i samförstånd. Ety byggde upp byns förskola och grundskola som då hade elva elever. Nu går 270 judiska och palestinska barn i Israels första tvåspråkiga skola. Ety har varit lärare vid skolan och under en tid också dess rektor. 1984 höll hon en föreläsning på Judiska församlingen i Stockholm som i förlängningen ledde till grundandet av den svenska vänföreningen. Ety ska under kvällen berätta och visa hur byn och skolan har utvecklats och hur livet har förändrats sedan hon senast talade i Stockholm.

I programmets andra del berättar två av Vänföreningens stipendiater, Fredrika Leyon Cervin och Leo Arnér, om sitt studiebesök i byn i juni 2019. Båda studerar freds- och konflikforskning vid Lunds universitet och genom stipendierna har de haft möjlighet att bo och arbeta i byn under ett par veckor. Deras intryck av Fredsskolans arbete är av särskilt intresse, liksom deras möte med Israel. Över 65 000 unga israeler, judar och palestinier har deltagit i Fredsskolans kurser och program. De lär sig att samarbeta över etniska gränser inom områden som hälsa och sjukvård, skolor, stadsplanering och kommunalpolitik.

Svenska Vänföreningen Fredens Oas är en opolitisk organisation med uppgift att stödja arbetet i byn. Detta sker dels genom insamling av pengar, främst till stöd för byns olika projekt, dels genom att sprida kunskap om byns fredsarbete. Den svenska föreningen är en av 15 vänföreningar i olika länder i Västeuropa och USA.

Obligatorisk anmälan här innan 25 augusti.
Läs mer här. Varmt välkomna!


Sommarutflykter för seniorer

Vi hoppas du tar dig tid att följa med på en eller flera av våra sommarutflykter. Ta gärna med vänner och barn eller varför inte barnbarn. Läs mer här.


Skriv poesi med poeten Hanna Rajs Lara! 

Söndagar 22 sept, 13 okt, 10 nov, 1 och 15 dec kl. 10.00-13.00

Vill du testa på att skriva poesi för första gången eller letar du efter ett sammanhang där du kan bli läst av människor som delar ditt intresse? Läs mer här.

 
Aaron Isaacs skola och Bnei mitsvaprogrammet

Anmälan till Judiska Församlingens utbildningsverksamhet 2019-2020 är nu öppen:
✡️Aaron Isaacs skola för barn mellan 2-10 år (och deras föräldrar) på söndagar mellan 10:30-12:00.
✡️Bnei Mitsvaprogrammet för barn mellan 11-13 år.
 
Ni kan läsa mer om vårt utbud samt anmäla era barn på vår nya hemsida. Sista anmälningsdag för höstens verksamhet är den 18 juli. För mer information, kontakta szilvi.somlai@jfst.se Läs mer här


Döden i september

Måndag 2, 9, 16 och 23 september kl 18.00 - 20.00 
Bonus! Tisdag 10 september kl. 18.00 - 20.00

I höst återkommer Judiska församlingens samtalsserie om döden under ledning av begravningsverksamhetens chef Anna Nachman. Talare bl a tanatholog (expert på döden) Philip de Croy (9/9), arkeolog Daniel Leviathan (10/9), Stora synagogans rabbin Ute Steyer (16/9). De som hjälper till i chevran, medlemmar i Chevra kadisha och medlemmar i JF går gratis, annars 50 kr. Läs mer här. Anmäl dig här: https://forms.gle/NPK5YMdaQeYJNcFn7 eller mejla anna.nachman@jfst.se

Insamling till taket på Norra fortsätter...

Succé! Drygt 730 tusen kronor är hittills samlat. Ännu en bit kvar till mål! Swish 123 001 85 49 eller bg 806-9486. Varje krona räknas. Glöm inte att skriva "Taket Norra". Se filmen om kapellet och Norra begravningsplatsen här. För mer info eller visning av kapellet, kontakta Anna Nachman 0709-500101.


Kurser och återkommande aktiviteter


Judiska biblioteket
Biblioteket är bemannat måndagar kl 17.00 - 19.00, tisdagar 13.30 - 15.00 och onsdagar 17.00 - 19.00. I mån av tid kan referensfrågor också tas om hand på dagtid efter överenskommelse. Du når biblioteksansvarig Malin Norrby på malin.norrby@jfst.se eller 0720-701656. 

Babyträffar - har nu  sommarlov
Onsdagar kl. 10.00 - 12.00. Träff för föräldralediga med barn. Läs mer här

Jewess
JEWESS är en feministisk filmklubb för tjejer och transpersoner med judisk koppling. Glöm inte att gå med i vår grupp på Facebook ”JEWESS” för att hålla koll på kommande evenemang. 

Morgonminjen på Adat Israel
Måndag till fredag kl. 07.30, shabbes 09.00, söndag 08.15

Adat Jeschurun
Minjan enligt följande: vardagar kl. 07.30 med efterföljande frukost i Cafe Baijt
Kabbalat shabbat, tider enligt luach
Shabbatmorgon kl. 09.00

Stora Synagogan gudstjänsttider
Torsdagar kl 08.00.
Fredagsgudstjänsten börjar kl 18.30
Shabbatgudstjänsterna börjar kl. 09.15


Söker du 
hjälpande hand eller extrafarmor?

En synnerligen välrenommerad äldre dam med något skral pension söker arbete för att kunna sätta guldkant på både din och sin tillvaro. Behöver du en skribent, kanslist, kundtjänstmedarbetare, skadereglerare, följeslagare, sällskap, värdinna, korrekturläsare, översättare mellan polska, svenska och engelska? Eller kanske någon som ibland hämtar barnen på dagis? Hör av dig till katarinawarman@hotmail.com

Om nyhetsbrevet!

VECKOBREVET HAR SOMMARUPPEHÅLL TILL AUGUSTI men ni som vill införa notiser i nyhetsbrevet, vänligen mejla en kortfattad notis med information till info@jfst.se. För att få notisen publicerad samma vecka skicka in den på tisdagen senast klockan 12.00. Vi förbehåller oss rätten att redigera och refusera. Notiser som inte är för Judiska Församlingens events publiceras endast vid ett tillfälle. OBS! Om du inte har öppnat nyhetsbrevet på fem veckor tas din adress bort automatiskt. Då måste du förnya din prenumeration klicka här
Share
Tweet
Forward to Friend


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Judiska Församlingen i Stockholm · Wahrendorffsgatan 3b · Stockholm 103 91 · Sweden