Copy


Herstelgerichte dienstverlening: afdwingbaar voor letselschadeslachtoffer?

door mr. Sander de Groot

 

Definitie herstelgerichte dienstverlening
Er is op dit moment in de letselschaderegeling een duidelijke trend om letselschadeslachtoffers te ondersteunen in hun herstel door middel van herstelgerichte dienstverlening. De nadruk ligt in eerste instantie dus niet op het vergoeden van de schade, maar meer op het herstel van de benadeelden. Het gaat hierbij niet alleen om herstel op medisch gebied, maar ook op praktisch, psychologisch, emotioneel en sociaal gebied.


Sportletsel: wie vergoedt de schade?

door mr. Ellis Verhoeven
Een voetbalwedstrijd tussen twee rivaliserende verenigingen in de Alblasserwaard loopt aan het einde van de wedstrijd uit op een vechtpartij. Een speler van de thuisclub, gefrustreerd door een tegendoelpunt in de laatste minuut, slaat een tegenspeler in het gezicht. Die tegenspeler laat dat niet op zich zitten en slaat terug. Hij raakt daarbij het linkeroor van zijn opponent, die direct daarna alleen nog maar een hoog piepgeluid in dat oor hoort. Bij onderzoek in het ziekenhuis blijkt er sprake te zijn van een gescheurd trommelvlies, met als gevolg blijvende doofheid aan het linkeroor.
 


Sponsoring en deelname Tocht van Groningen

door Stefan van der Leun
De komende drie jaar is Letselschade.com als sponsor verbonden aan de Tocht van Groningen (www.tochtvangroningen.nl), een wielertocht door de mooiste Groningse natuurgebieden, met start en finish op de Grote Markt. Op 11 september jl. werd de tocht weer verreden, waarbij deelnemers de keuze hadden uit afstanden variërend tussen de 35 en 150 kilometer.
 

 

Verzekeraars schakelen vaker detectives in bij letselschade

door Sander de Groot

Recent was in het nieuws dat verzekeraars in steeds meer gevallen detectivebureaus inschakelen om te onderzoeken of er sprake is van fraude van de zijde van het slachtoffer. De detectives doen navraag in de omgeving, en soms wordt er geschaduwd of stiekem gefilmd. Het inschakelen van een detective is een inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van het slachtoffer. Een verzekeraar zou dus altijd goed moeten afwegen of een dergelijk onderzoek gerechtvaardigd is.
GrootNieuws is een digitale publicatie van Letselschade.com. Wilt u reageren naar aanleiding van een van de artikelen en/of een bijdrage leveren aan een volgende editie? Hebt u ideeën of suggesties? Stuurt u dan een mail naar de redactie: grootnieuws@letselschade.com. Wij stellen uw reactie en/of bijdrage zeer op prijs.


afmelden    voorkeuren bijwerken