Copy
Nieuwsbrief | 14 december 2020

Willem. Hart voor levensvragen

Willem is er voor inwoners van Twente en de Achterhoek. Je kunt hier terecht met levensvragen, voor een goed gesprek of een luisterend oor.
Als zorgprofessional of vrijwilliger kun je ook een beroep doen op Willem. Op de website staat meer informatie over de mogelijkheden, zoals een scholing of aansluiten bij Moreel beraad.

Neem gerust een kijkje op de website >>

Scholingsaanbod

Willem heeft een ruim scholingsaanbod, individueel of in teamverband.

Heb je een specifieke scholingsvraag?
Willem biedt ook scholingen op maat, we kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden. Je kunt Willem ook betrekken bij specifieke casuïstiek.


Lees meer >>

Zin in wandelen. De langste reis, is de reis naar binnen

 

Juist als je in je leven op een kruispunt staat of als veel vanzelfsprekendheden wegvallen, komen de vragen op naar het hoe, wat en waarom van alles. Het is fijn als je deze vragen kan delen. Dit kan thuis, maar vanaf nu ook wandelend.

Al wandelend praten over je eigen reis naar binnen, geeft ruimte en inzicht onder leiding van Kim Jansen, geestelijk verzorger.

Lees meer >>

Schrijven helpt! Het levensverhaal als een leidraad voor het leven

De training wordt gegeven door Akke Fokje Stienstra, gecertificeerd trainer “Schrijven helpt”, geestelijk verzorger en psycho-oncologisch hulpverlener.

Voor groepen van maximaal zes personen.
Na zes bijeenkomsten hebben mensen een eigen geschreven levensverhaal in handen.


Lees meer >>

Contact


0900 - 7770 077
jouwvraag@willemlevensvragen.nl


Willem is bereikbaar op werkdagen tussen 09.00-17.00 uur. 

Wanneer de telefoon niet beantwoord kan worden, spreekt u een boodschap in en wordt u op werkdagen binnen een dag teruggebeld. Ook kunt u een mailtje sturen. 
 

Levenspad Palliatieve Zorg

De Netwerken Palliatieve Zorg Twente hebben samen met diverse ervaringsdeskundigen, vrijwilligers en professionals in Twente een levenspad ontwikkeld. Dit levenspad is geschreven om inzicht te geven en is bedoeld als wegwijzer in de palliatieve zorg voor de patiënt, naasten/mantelzorgers, zorgprofessionals en vrijwilligers.

Niet voor iedereen hetzelfde pad
Drie paden: voor de patiënt, de naaste / mantelzorger en de zorgprofessional/vrijwilliger. Een bewuste keuze, omdat de paden niet altijd gelijk lopen. Je zoekt soms naar andere informatie dan de patiënt en naaste / mantelzorger. Daarnaast is er extra informatie toegevoegd voor mensen in de palliatieve fase, die specifieke zorg nodig hebben. Ook Willem. Hart voor levensvragen heeft een prominente plaats in het levenspad gekregen. Ook Dementie Twente heeft Willem. Hart voor levensvragen geborgd in het levenspad Dementie Twente. De patiënt, naasten/mantelzorger als zorgprofessional/vrijwilliger kunnen op een laagdrempelige manier  contact opnemen met Willem.

Wil je het levenspad bekijken? >>

Terugblik werkconferentie “Zingeving in de buurt”


Op 27 oktober organiseerde Agora de werkconferentie “Zingeving in de buurt”
Het nadenken over en vorm geven aan zingeving is een taak van alle professionals in zorg en welzijn, aldus hoogleraar Gaby Jacob. De video’s van de sprekers hadden impact, de discussie die daardoor in de break-out rooms plaatsvonden waren kort maar zinnig. Interesse? Bekijk hier de werkconferentie terug met de filmpjes van Gaby Jacobs, Elisabeth van Osstrum, Marianne Merkx, Petra van Loon, Nienke Kuyvenhoven en Gérard Mustert.

 

Koning spreekt met geestelijk verzorgers

Zijne Majesteit de Koning heeft donderdagmiddag 3 december online gesproken met vertegenwoordigers van de Vereniging van Geestelijk Verzorgers (VGVZ) over hun werk en de impact van de coronapandemie.

Lees- en kijktips

Facebook Facebook
Website Website
Contact:
M. 0900-7770 0777
T. jouwvraag@willemlevensvragen.nl
Ons nieuws niet langer meer ontvangen?
Schrijf je hier uit

Nog niet aangemeld voor onze nieuwsbrief?
Schrijf je hier in
 
Copyright © 2020 Willem Hart voor levensvragen, Alle rechten voorbehouden.