Copy
Nieuwsbrief maart 2017
Bekijk deze e-mail in uw browser

Hoe help je je eigen huisstijl om zeep?

Beste <<Voornaam>>,  

Waar denk jij aan bij het woord huisstijl? Grote kans dat ‘een logo’ het eerste is dat in je opkomt. Maar een huisstijl bestaat natuurlijk uit méér dan een logo. In deze nieuwsbrief lees je wat dat zoal is én hoe makkelijk je een goede huisstijl om zeep helpt. Wil je dit voorkomen? Wij kunnen je helpen met de gratis check-up. 

Team Ware Communicatie
✆ 015 - 25 77 948

Huisstijl... wat is dat?

Een huisstijl is dus méér dan een logo.  Als het gaat over de visuele identiteit omvat het in ieder geval:
  • de naam van de organisatie
  • kleurgebruik
  • vormtaal (de manier waarop gebruik wordt gemaakt van grafische elementen)
  • typografie
  • fotografie

Visitekaartje

De visuele identiteit van een organisatie vormt als het ware het visitekaartje. En dat werkt het beste als de onderdelen op elkaar zijn afgestemd, je goed op de details let en als er bewuste keuzes worden gemaakt. Kortom: het goed toepassen van een huisstijl is een vak.

Wanneer gaat het mis?

Heb je ooit geïnvesteerd in het ontwerp van een huisstijl en gedacht dat daarmee de kous af was? Grote kans dat je een tijd later moest concluderen dat de eenduidigheid van je uitingen ver te zoeken is. Een soort samengeraapt zooitje. Dat het logo op je pennen bijvoorbeeld compleet andere kleuren of verhoudingen heeft dan dat op je enveloppen. Zucht….Of heb je wel eens een advertentie laten maken door een huis-aan-huis blad, en bleek het ontwerp totaal uit verhouding... En moest je er zelf in Word mee gaan hannesen om het passend te maken?
! Bewaak je huisstijl en leg het vast in een huisstijlhandboek !

Huisstijl is een vak

Wanneer je een huisstijl laat ontwerpen, doe je dat met een reden. Het moet de uitstraling en identiteit van je bedrijf ondersteunen en versterken. Maar het gevaar bestaat dat hier eenmalig in geïnvesteerd wordt. En dat als er nieuwe middelen nodig zijn, toch weer iets in elkaar ‘geknutseld’ wordt. Dan wordt er niet echt goed meer gekeken naar hoe de huisstijl moet worden toegepast. Het gevolg? Een huisstijl die niet (meer) bij je bedrijf past. Wat natuurlijk ook kan is dat een bedrijf zelf verandert; Er worden nieuwe doelgroepen aangeboord, de strategie verandert, of de bedrijfsstructuur wijzigt. Dit kunnen allemaal veranderingen zijn waardoor de huisstijl niet meer (genoeg) aansluit. 
HELP!
Neem regelmatig de gekozen huisstijl onder de loep en kijk of de identiteit nog past bij jouw organisatie. Met de gratis Ware check-up kijken wij of jouw huisstijl nog up to date en consistent is!
JA, ik wil de GRATIS Ware check-up van onze huisstijl!
Neem dan contact met ons op!
Facebook
Twitter
Pin
LinkedIn
YouTube
 info@warecommunicatie.nl
 www.warecommunicatie.nl


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ware Communicatie · Industriestraat 26, Delft, Nederland · Delft, Zh 2624 BB · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp