Copy

MULDs NYHEDSBREV #13

29. september 2014

Efteråret på Muld: Masser at lave, masser at spise.
 

View this email in your browser

Vi har fået slagtet svin og får tre gange i september.
Marken bugner med kål, blomster, krydderurter, majs, salat, rodfrugter mm.
Fx. vildt, der ikke aner at deres jagtsæson og hævnens time nærmer sig.
Vores lille landbrug på 5,5 hektar ville kunne brødføde en lille landsby for tiden.

 

Tak til Rasmus Lange for stemningsbilleder.

Vi er i live!
Vi overlevede weekenden, som vi har set frem til med skælven, siden november sidste år. Lørdag lavede vi bryllupsmiddag for 80 i indre København. Søndag var vi på Esrum Kloster og Møllegård og fortælle om Frøsamlernes ærte-bønneprojekt og lave smagsprøver til 100. Ane har været med til at arrangere bælgfrugtfesten, der bl.a. krævede opbygning af fem ad hoc køkkener til dagens syv kokke og koordinering af bønne- og ærtepost, når de sjældne sorter skulle sendes på kryds og tværs af landet for at komme fra dyrkerne til kokkene.
Da det kom til stykket var det faktisk en ret sjov og festlig weekend, selvom vi to mennesker pressede tilsammen 56 arbejdstimer ind på de to dage.
Men sikken lettelse at det er veloverstået.
Åben gård, som også kræver noget energi og arbejde, virker nu som det rene vand. Så kom forbi Muld på søndag mellem kl. 12 og 17 og se os i rutineret tilbagelænet stil servere alskens friskhøstede lækkerier, kød fra egen fold og nybagte kager.

 

Åben gård 7. september.
Snobrød til børnene og hindbærkager til damerne.

Fotos af Rasmus Lange.


 

Ombygningen af den halve af vores driftslænge, til sal med fødevarestyrelses-godkendt køkken og plads til 60-70 siddende gæster, skrider frem.
Tømreren tør ikke love noget, men mener den måske står færdig engang i november. Med varme i gulvet, brændeovn og fuldt funktionsdygtigt køkken, hvilket indebærer rindende vand, opvaskemaskine, gulvafløb, alle mulige smarte features der ikke er i festladen.
Efter så lang tids planlægning og arbejde er det svært at tro, så det gør vi ikke. Men HVIS det virkelig skulle passe, er vi parate til at servere julefrokoster i december. Urterne ligger allerede og trækker i snapsen.
Man kan altså ikke bestille bord til december, men det kan være at man pludselig kan med kort varsel.

 

Vores sø har fået en ællingeflok.
De er så hvide at de brænder ud på billedet. De bliver slagtet til jul og bestilte ænder kan hentes her på gården den 20. december eller deromkring. De koster 140 kr. kiloet inkl. moms.
Der er lang tid til. Er du sulten allerede, kan du købe en gås. De bliver slagtet den 18. oktober og kan hentes den 19. 
De koster 160 kr. kiloet og vejer sandsynligvis 5-7 kg.
Se billedet af dem øverst i brevet.
Bestillinger
modtages på ane@muldpaanettet.dk.

Festladen klædt på til fest.
De kulørte lamper anes oppe
i den moldaviske dragehoved,
der hænger til tørre.

Vi har fået en hjemmeside vi er glade for. Det er endnu et projekt vi har arbejdet længe på. Den gamle var en wordpress-blog, og alt for blogget til vores behov. På den nye hjemmeside kan vi bedre lade nogle indlæg og billeder blive stående og andre forsvinde ned i fortiden. I øvrigt ser den meget bedre ud. Den er nemlig designet af et rigtigt menneske som vi har kommunikeret med, og ikke af et program. Sejt.
Det er Lagoni+Boch der har lavet den, folkene bag bl.a. PØs mange hjemmesider.
www.muldpaanettet.dk

Lørdag den 11. oktober, første dag i efterårsferien holder vi vores tredje åbne biodiversitetsarrangement, og alle er velkomne. Det skal igen handle om alle de spiselige planter som man ikke støder på i handelslivet, og som mange derfor går ærgerligt glip af. Denne dag har vi fokus på EU's frøpolitik. Det kan lyde som et tungt og uvedkommende emne, men skal vise sig at have uhyggelig stor indflydelse på hvad du putter i munden, og hvad dine oldebørn kommer til at putte i munden. Rikke Thomle Andersen (og ikke Inger Heyerdahl-Jensen som tidligere annonceret) gør rede og forklarer. Derudover skal vi en tur i marken, høste og tærske frø, som man kan tage med hjem, og så slutter vi af med en stor fed biodivers og hjemmedyrket frokost i festladen. Det er gratis at deltage, men man skal melde sig til på ane@muldpaanettet.dk og skrive 11. oktober i emnefeltet.

I morgen bliver vores sidste to svin slagtet, men i dag har vi slået en handel af med Museum Amager, der har en dansk landrace-so med ti smågrise fra i sommer. Museet lukker for dette år efter efterårsferien, og så flytter de ti smågrise ud til Muld. Det bliver vores tredje svinebesætning, og vi glæder os til omsider at få en gammel race. Dermed starter vi også som svineavlere og ikke bare svineopfedere.


Billedet af vores kommende grise er
fra Museum Amagers hjemmeside.
Copyright © 2014 MULD ApS, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp