Copy
View this email in your browser

NOVA JALADUTA NOVOSTI #6


RIJEČ UREDNIKA

Dragi čitatelji, u ovom, šestom broju Biltena Nova Jaladuta izvijestit ćemo vas o događanjima u prosincu 2019. godine. Obzirom da je prosinac već tradicionalno posvećen dijeljenju Srila Prabhupadinih knjiga, ostalih aktivnosti nije bilo toliko mnogo kao u drugim mjesecima. Zato ćete u ovom broju pronaći ogromnu rubriku zahvala svima koji su sudjelovali u logistici i uvelike pomogli u svim hramskim aktivnostima kako bi bhakte iz hrama gotovo cijeli prosinac mogli biti na ulicama u Srila Prabhupadinom maratonu.

I dalje vrijedi informacija da slobodno šaljete zanimljive vijesti i fotografije na adresu: dalibor.maric@iskcon.hr

Vas sluga Devarsi Narada das,
chairman hramskig odbora zagrebačkog hrama

Sunday Love Fest & Hare Krishna Christmas Fair


U Češkom domu u Zagrebu održan je zadnji program u 2019. godini, a predavanje je održao Patita Pavana das.U sklopu programa u Češkom domu održan je i Hare Krišna božićni sajam. Svi su se izlagači odrekli svoje dobiti u korist prikupljanja sredstava za parking oko hrama, dječjeg igrališta, solarnih panela i komunalne naknade pri legalizaciji hramske zgrade. Među izloženim artiklima uistinu se moglo pronaći raznovrsnih proizvoda, od audio kazeta s lekcijama iz 90-ih i wolkmana u kojima se kasete mogu preslušavati, dhotija, sarija, sireva, kolača, kupona za večere u vegetarijanskim restoranima, ukrasnih lampi, DVD-a i CD-a, raznih knjiga, starih brojeva časopisa „Back to godhead“, domaćih ekoloških tikava…

Zahvaljujemo se svim izlagačima što su poklonili svoj prihod i time doprinijeli da se fond za spomenutu izgradnju hrama uveća za 3.600,00 KN.

Projekt 'Odjenimo brahmacarya' uspješno okončan


Završena je akcija Odjenimo brahmacarya. Zahvaljujemo i Filipu Njegovanu iz Rijeke na velikodušnoj donaciji. Sad samo pogledajte naše pristojno odjevene vaisnave! Tko od naših sugrađana ne bi uzeo knjigu od njih ili poslušao što imaju za reći - odijelo ipak čini čovjeka (•‿•). Hvala vam što ste nam pomogli da u javnosti izgledamo reprezentativno.

Srila Prabhupada maraton 2019


40-tak bhakta pojavilo se ove godine na listi sudionika Prabhupada maratona i svi zajedno su podijelili oko 3500 knjiga. Na prvo se mjesto ponovo vratio Nayanananda das nakon što je jednu godinu titulu prvaka prepustio Kali dasu i to 2018. godine. U prosincu 2019. Nayanananda das je podijelilo nešto više od 1200 knjiga. Sankirtan ki – Jay, Srila Prabhupada ki – Jay!

A sada onaj najavljeni najduži dio -  zahvale!

Dugo vremena nismo imali ovakav odaziv svih članova koji su se na bilo koji način uključili u dijeljenje Prabhupadinih knjiga bilo direktno ili kao logistika. Tako da su najvećim dijelom u prosincu svi brahmacariji bili vani, a hramsko kuhanje za božanstva, obožavanje božanstava i druge hramske aktivnosti (poput čišćenje peći, loženja, slaganja drva i ostalih) radile su bhakte iz kongregacije. I sad onaj vječni strah u izradi ovog popisa – a to je zbog toga da nekoga ne zaboravimo:

- Hvala pujarijima i kuharima koji su omogućili da kroz cijeli prosinac brahmacariji mogu slobodno dijeliti knjige: Vaisnava Sevi dasu, Ayodya devi dasu i Kalakanti mataji, Isvara Puri dasu, Jayanti mataji i Vijay Gaurangi dasu, Krsna Rupini mataji, Lila Sakti mataji, Sumitri mataji i Tirta Sevani dasu, Tulasi Manjari mataji, Madhusudani mataji i njenom suprugu.- Hvala Ayodhya devi dasu na ustrajnom organiziranju nedjeljnih programa i gozbi jedanput mjesečno u gradu.
- Hvala Kripalu Krsna dasu na tehničkim ostvarenjima ovog biltena.
- Hvala mataji Yasodi što kroz outsourcing održava hram nakon festivala.
- Hvala Gaura Mitri dasu na postojanom kuhanju svake nedjelje tijekom festivala u hramu.
- Hvala Seva Kunji mataji na organizaciji bhajana za festivale.
- Hvala mataji Ranki na lekturi tekstova.
- Hvala svima iz Kluba 108 što redovito uplaćuju donacije hramu (pozivamo i vas ako još niste da se uključite!).
- Hvala Dinadayadri mataji, Hema Gauri mataji i Bhagavat dasu što su prihvatili organizaciju hramskih festivala.
- Hvala Mataji Tulasi Manjari što već godinama kontinuirano prikuplja donacije na svakom nedjeljnom programu i festivalima.
- Hvala sangi mataji Ljerke za pripremu jedne gozbe za nedjeljni program u hramu.
- Hvala učiteljima Gopal gurukula škole na njihovoj požrtvovanosti i ustrajnosti u projektu koji se kontinuirano odvija svake nedjelje.
- Hvala mataji Ljerki što godinama donira cvijeće, inspirirajući i druge da daju donacije za cvijeće svakog mjeseca (kao na primjer Dinadayadri mataji i Katyayani mataji)
- Hvala bhakta Kruni što je pomogao u dijeljenju knjiga Suvarna Bindu dasu.
- Hvala bhakta Branku za čišćenje i održavanje hrama za vrijeme Prabhupada maratona.
- Hvala bhakta Željku na redovitom čišćenju peći.
- I sada jedna posebna zahvala Pandava Sevi dasu koji je rekonstruirao sudoper u hodniku te potpuno izbacio trule drvene dijelove i zamijenio ih nehrđajućim metalnim. U prilogu možete vidjeti kako je to nekad izgledao, a kako izgleda rekonstruirani sudoper.
- Ujedno hvala i financijskom donatoru za sudoper mataji Emanuelle.


Sada
Prije

- Posebna zahvala ide i svima koji su se odazvali na akciju slaganje drva (Marku Kokoliću i njegovom snažnom sinu, Gaura Govindi dasu, Bhagavat dasu, Pandava Sevi dasu, bhakti Arijanu, bhakti Ivanu, bhakti Robertu, bhakti Tomasu)- Hvala matajima Dhana Keli devi dasi, Dinadayadri devi dasi i Narayani devi dasi na izradi torte u obliku broda Jaladute i mora za proslavu Nove godine.
- Hvala Gaura Mitri dasu i njegovom timu na redovitom kuhanju gotovo za svaki nedjeljni program.
- Hvala mataji Ranki i Murari Gupti i njegovoj obitelji na velikodušnoj donaciji za parking i dječje igralište.
- Hvala Svarna Gokulanandi dasu što je napravio ogradu na prvom katu kraj dječje igraonice i time omogućio sigurnu igru djeci.
- Hvala timu za organizaciju festivala za super zabavnu i dobro posjećenu proslavu Nove godine u zagrebačkom hramu. Za sve one koji još ne znaju – mnoge bhakte uz organizirane bhajane i razgovore o duhovnim učiteljima u našem učeničkom nasljeđu koje je vodio Isodyana dasa (hvala mu na tome) ostali su pjevajući sveto ime do Mangala Aratija.

NAJAVE


• Bhakti Ananda Tirtha swami gostuje u Novoj Jaladuti 16.-20.2.2020.  
• Sljedeći Sunday love feast u Češkom domu je 23.2.2020.
• Proslavite s nama Nityananda trayodasi. Više detalja uskoro...
Podsjećamo da donacije možete uplatiti i preko Paypala,
email: zagreb@iskcon.hr
Facebook stranica
ISKCON Zagreb web
Email
Copyright © 2020 *|LIST:COMPANY|*, Sva su prava pridržana.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp