Copy
View this email in your browser

NOVA JALADUTA NOVOSTI #3


Dragi bhakte i prijatelji, evo nas već u trećem broju Biltena Nova Jaladuta!

Ako smatrate da je ovaj vid informiranja koristan, molim vas šaljite vaše projekte, akcije, članke, fotografije i druge zanimljivosti na adresu dalibor.maric@iskcon.hr. Rado ćemo ih objaviti. Hvala vam što ćete odvojiti nešto vremena i informirati se o zbivanjima u zagrebačkom hramu Nova Jaladuta i zagrebačkoj ISKCON yatri.

Vaš sluga Devarsi Narada das

Gopal guru škola


Informacija koja zaslužuje definitivno prvo mjesto je Gopal guru škola. Od sredine rujna kada je škola službeno započela s radom svake se nedjelje povećava broj učenika. Roditelji su počeli dovoditi djecu čak iz Rijeke, Virovitice i drugih hrvatskih gradova. Školom su oduševljena i djeca i roditelji, a najveća zahvala svakako pripada učiteljima koji su sastavili jako kvalitetan kurikulum. Pozivamo roditelje koji još nisu prijavili svoju djecu da to mogu učiniti na broj telefona 095 502 59 49 ili na 091 411 09 78.

Zatvorski program


I dalje se nastavlja program propovijedanja u zatvorima pa su bhakte i u rujnu posjetili Glinu. Jedna od posljednjih zanimljivosti ovog programa jesu četiri pisma od zatvorenika koja su stigla na bizečku adresu i u kojima zatvorenici traže da im pošaljemo još knjiga, brojanice, ogrlice… Na zatvorenička pisma odgovara Mahasimha das.

Suradnja s Gradom Zagrebom

Komunikacijski tim Nove Jaladute zakazao je sastanak u Gradu Zagreb s pročelnicom gospođom Vesnom Šimić iz Ureda za međugradsku i međunarodnu suradnju i promicanje ljudskih prava.

 

Leadership sanga


Održan je još jedan sastanak zagrebačke leadership sange s vrlo zanimljivom temom: „Bolje Varna-ashrama, nego van ashrama“. Budući da su rasprava i druženje bili vrlo interesantni, zakazano je i sljedeće druženje u listopadu.

Leaders meeting


Krajem rujna održan je u Villi Vrindavana u Italiji 18. ISKCON European Leaders Meeting na kojem su aktivno sudjelovale i bhakte iz Hrvatske.

Mjesečni sankirtan festival


I u rujnu je održan Mjesečni sankirtan festival. Bhakte su se ponovno okupili na zagrebačkim ulicama gdje su plesali i dijelili knjige.Bhakte je nemoguće zaustaviti


Preko društvenih mreža sigurno pratite hariname i sankirtane u kojima sudjeluju brahmacaryiji iz hrama i drugi bhakte, a održavaju se redovito već mjesec dana i traju gotovo cijeli dan. Bhakte naprave pauzu u gradu gdje su dobili na korištenje nekoliko stanova od kongregacijskih bhakta. Nakon te manje pauze u kojoj nešto pojedu i odmore se, ponovno nastavljaju s podnevnim ili kasnovečernjim harinamom u kojem posjećuju festivale gdje se uglavnom okupljaju mladi. Svi su primijetili da se pojavila jedna nova energija i  pozitivno ozračje i da je zapravo sada nemoguće zaustaviti bhakte u njihovim cjelodnevnim izlascima u harinam i sankirtan. U nekim trenucima nije bilo čak niti prijevoza pa su putovali autobusima, a kad nije, igrom slučaja, bilo dovoljno bhakta, izašla bi samo dvojica kojima bi se kasnije u gradu pridružio ostatak bhakta iz drugih dijelova grada.

Odjenite Brahmacarya za harinam


Tijekom nekoliko ishta gosthija diskutiralo se kako bi trebala izgledati odjeća bhakta u zimskim harinamima i sankirtanu te se došlo do jednoglasne odluke - željeli bismo da svi budu ujednačeno i reprezentativno odjeveni – a pod tim se podrazumijeva nošenje kaputa (dakle, ne jakna, dukserica i sl.). Za sada su nabavljena 3 kaputa (okvirna im je cijena oko 600,00 kn) i nedostaju još 4. Ako netko ima kaput koji više ne koristi, a u dobrom je stanju, može ga donirati bhaktama. Kontakt osoba je Devarsi Narada das (kontakt: 091 349 07 02). Ako ste inspirirani možete dati i namjensku donaciju koja bi se koristila isključivo za nabavu odjeće za harinam bhakte.

Završne ponude za kapitalne projekte hrama

Hram Nova Jaladuta prikupio je završne ponude za izgradnju parkinga, dječjeg igrališta, solarnih kolektora te je stigao i komunalni doprinos kao zadnji dio postupka legalizacije zgrade hrama. Uskoro će krenuti kampanja prikupljanja sredstava za realizaciju navedenog i vrlo skoro ćete biti obaviješteni o ovim kapitalnim projektima hrama.

Obilježavanje 150. godišnjice rođenja Mahatme Gandhija


2. listopada na poziv indijskog veleposlanstva, bhakte isu ispred ISKCON Zagreba sudjelovali na otkrivanju biste Mahatme Gandhija povodom 150. obljetnice njegovog rođenja. Samoj ceremoniji nazočili su premijer Hrvatske, gradonačelnik grada Zagreba, veleposlanici mnogih zemalja, predstavnici sabora te mnoge uvažene osobe iz prosvjete i kulture. Bhakte su napravili vijenac od cvijeća za bistu.Zahvale

Hvala bhaktama iz Kluba 108 koji redovito uplaćuju svoje donacije za održavanje hramskih aktivnosti i pokrivanju troškova hrama.

Još jednom zahvaljujemo učiteljima Gopal guru škole na njihovom trudu i entuzijazmu.

Obavijesti


Svakog dana bhakte rade Harinam-sankirtan festival na ulicama Zagreba. Svi ste pozvani! Pridružite nam se!

Podsjećamo da donacije možete uplatiti i preko Paypala,
email: iskconzagrebnovajaladuta@gmail.com
Facebook stranica
ISKCON Zagreb web
Email
Copyright © 2019 *|LIST:COMPANY|*, Sva su prava pridržana.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp