Copy
View this email in your browser

NOVA JALADUTA NOVOSTI #7


RIJEČ UREDNIKA

Dragi čitatelji, ušli smo u 2020. godinu. Ovo izdanje opisat će najinteresantnije događaje u hramu i yatri u mjesecu siječnju. Čitat ćemo o izninmim rezultatima postignutima u distribuiranju knjiga naših bhakta. I dalje vas molimo, kao i svaki put, da ako imate interesantni događaj, fotografije pošaljete na e-mail dalibor.maric@iskcon.hr.

Vaš sluga, Devarsi Narada dasa

Doček nove godine


U Sri Sri Gaura Nitai Nova Jaladuta hramu u Zagrebu bio je organiziran nezaboravni doček nove 2020. godine. Osim torte, za koju vjerujem da ćemo je svi pamtiti dugo jer je bila u obliku broda Jaladute na oceanu, senzacija je svakako bio nastup Akrura dasa i njegovog benda na akustičnoj gitari. Sitni sati pripali su Isodyani dasu koji je uz entuzijaste vodio cjelonoćni program sve do 4.30., tj. do mangala aratija.


Sunday Love Fest


U Češkom domu 12.1.2020. održan je i prvi ovogodišnji Sundey Love Feast na kojemu je predavanje održao Nitai Paramananda dasa. Sada ustaljeno dolazi oko 80 gostiju (od čega do desetak novih), što govori da ovi nedjeljni programi u gradu postaju sve popularniji.

Festival darivanja


Dana 11.1.2020. održan je u hramskoj prostoriji Festival darivanja, gdje su uručivani pokloni bhaktama koji su u prosincu dijelili Srila Prabhupadine knjige, kao i onima koji su bili logistika u održavanju hramskih aktivnosti kako bi „prva fronta“ mogla nesmetano biti na ulici. U prosincu je u cijeloj Hrvatskoj podeljeno 3673 knjige, samo u Zagrebu 2496, od kojih je Nayanananda dasa kao apsolutni pobjednik maratona podijelio 1300 knjiga. Zagrebački hram je polučio i svjetsku slavu - ušao je u prvih 10 hramova u Europi. Zvuči pomalo nevjerojatno, ali čak je ispred ljubljanskog hrama. Zagreb je na 9. a Ljubljana na 10. mjestu po broju podijeljenih knjiga u prosincu. Oni su podijelili mnogo više knjiga, ali Zagreb je uspio podijeliti više velikih knjiga (što se prirodno više boduje) i tako nam je osigurao prednost.

Kao zvijezda večeri, Nayanananda dasa ispričao nam je nekoliko svojih „lila“ te osobno rezao i dijelio tortu koju je dobio na poklon.

Za kraj izvješća, još malo statistike; u kategoriji po kontinentima za Europu smo na 9. mjestu od 41 hrama. U  kategoriji po veličini hramova (small temple tj. mali hram koji ima 6 do 20 bhakta) na 39. smo mjestu od ukupno 171 hrama. Sveukupno, među 264 hrama, mi smo na 81. mjestu.Odlazak Deva Deve dasa

U siječnju, nakon dugogodišnje bolesti, napustio nas je naš veteran, dragi nam Deva Deva dasa. Preminuo je u svome malome selu u BIH. Devarsi Narada dasa i Kakudmi dasa su nekoliko dana nakon sahrane posjetili njegovu sestru i brata. Predali su im novac prikupljen od hrvatskih bhakta, donacije u iznosu od 15.000 kuna, koje su u potpunosti pokrile sve troškove pogreba. Hvala bhaktama na uplatama.
Obilježen je Dan Republike Indije

Dana 25. siječnja ispred Odjela za komunikacije, Govindananda dasa kao predstavnik ISKCON-a Zagreb, prisustvovao je proslavi koju je organiziralo Indijsko veleposlanstvo. Možemo istaknuti da se tamo susreo s bivšim hrvatskim izbornikom, a sada novim izbornikom indijske nogometne reprezentacije, g. Igorom Štimcem.
Slijedećeg dana, Govindananda dasa prisustvovao je i podizanju zastave Republike Indije u prostorijama Veleposlanstva.


Zahvale

Zahvalaljujemo Suvarna Bindu dasu na uređivanju i svemu ostalome vezano za izdavanje knjiga. Možda niste znali da, osim uobičajenog prijevoda, prijeloma, lektura knjige i ostalog, Suvarnda Bindu dasa izmijeni do 200 pisama s BBT-ijem za izdavanje samo jedne knjige.
Hvala bh. Ivanu Armanu na prijevozu bhakta koji su radili pujari službe, te dočekivanju bhakta u zračnoj luci i prijevozu istih.
Hvala Caitanya Maliju dasu i mataji Subhadri, kao i Vrsabhi dasu na donacijama za parking.
Hvala bh. Karlu što redovito pere suđe nakon festivala.
Hvala bh. Marinu iz Dubrovnika na velikodušnim donacijama.
Hvala mataji Ivi što bez obzira na njenu udaljenost čak iz Indije i dalje bhaktama iz Komunikacijskog odjela sređuje avionske karte.
Hvala mataji Dina Dayadri na dekoraciji hramske prostorije.
Hvala Odjelu za organizaciju festivala što postojano organizira festivale.
Hvala mataji Ploi, bh. Subalu, bh. Matku i ostali mladim entuzijastima na duhu koji daju na probama u organizaciji Mantra gema.
Hvala mataji Yasodi na lekturi

NAJAVE


• U ožujku očekujemo dolazak HH Prahladanande Swamija.
Podsjećamo da donacije možete uplatiti i preko Paypala,
email: zagreb@iskcon.hr
Facebook stranica
ISKCON Zagreb web
Email
Copyright © 2020 *|LIST:COMPANY|*, Sva su prava pridržana.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp